Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (Τραμπουκισμοί και εκλογικοί κρετινισμοί)

Μάλλον τον τελευταίο καιρό τα ΕΑΑΚ βρήκαν τον ταξικό τους αντίπαλο στους φοιτητικούς συλλόγους. Μάλλον τα μέλη των ΕΑΑΚ για κάποιο λόγο αγχώνονται απ’ την παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων. Ενώ λοιπόν το φοιτητικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, ενώ ο λαός στενάζει κάτω από τα απανωτά μνημόνια και το σύστημα εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, τα μέλη των ΕΑΑΚ στρέφονται ενάντια στις Αγωνιστικές Κινήσεις. Όπως έγινε χθες στο Πα.Πει. όπου αφού μας έδωσαν τελεσίγραφο ότι θα κατεβάσουν τις αφίσες μας σε χώρο που παρεμβαίνουμε εδώ και 5 χρόνια, άρχισαν να μας βρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, να μας απειλούν και να μας τραμπουκίζουν, ώσπου κατέληξαν να σκίζουν τις αφίσες μας, να σπρώχνουν και τα επιτίθενται στους συναγωνιστές μας.
Αλήθεια, τι τους πείραξε; Μήπως το αφισάκι που καλούσε τους φοιτητές να απέχουν από τα όργανα συνδιοίκησης, στα οποία τα ΕΑΑΚ συμμετέχουν με τα μπούνια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να έχουν ψηφίσει πρύτανη στο Ε.Μ.Π και στο Πολυτεχνείο Κρήτης; Ή μήπως το γεγονός ότι οι Αγωνιστικές Κινήσεις δε δέχονται να ονομάσουν γενική συνέλευση άμαζες διαδικασίες μερικών δεκάδων φοιτητών και να καπελώσουν τον σύλλογο;
Υπεροψία και αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο. Μέσα σε όλη τη χυδαία φρασεολογία που ακούσαμε στο Πα.Πει. ενημερωθήκαμε κιόλας ότι η παρέμβασή μας είναι ελλιπής, λέγοντάς μας «στα Ψηφιακά τα ΕΑΑΚ θα πάρουν διπλάσιες ψήφους απ’ ότι εσείς σε όλο το πανεπιστήμιο». Επίσης ότι «αν δεν υπήρχαν τα ΕΑΑΚ οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν θα υπήρχαν μέσα στο Πα.Πει.». Ας μας ενημερώσουν οι σωτήρες και «κομμουνισταράδες» των ΕΑΑΚ τη σωστή συνταγή της σωστής παρέμβασης. Εμείς πάντως απορούμε γιατί δεν την ακολουθούν οι ίδιοι αλλά έχουν χωριστεί σε δύο διαφορετικά σχήματα (όπως και σε πολλούς άλλους συλλόγους). Ακόμη περισσότερο γιατί ενώ στο Πα.Πει. υπάρχουν δυο σχήματα των ΕΑΑΚ (ω! τι τύχη!) και ακολουθούν και τη σωστή συνταγή, η ΔΑΠ παίρνει 61%.
Και για να τελειώνει το παραμύθι, οι Αγωνιστικές Κινήσεις υπάρχουν στο Πα.Πει (όπως και σε κάθε άλλο σύλλογο) γιατί πάλεψαν την πολιτική τους άποψη με τις δικές τους πλάτες. Αντίθετα οι συνάδελφοι των ΕΑΑΚ από την πρώτη στιγμή μας προβόκαραν και είδαν εχθρικά την παρέμβασή μας.
Οι πολιτικές μας διαφορές με τα ΕΑΑΚ είναι ξεκάθαρες. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν είναι συνονθύλευμα δυνάμεων που τους ενώνει εκλογικά η εκλογική καταγραφή. Είμαστε με το μαζικό φοιτητικό κίνημα στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης για ανατροπή της επίθεσης. Ενώ αυτοί με τις εποικοδομητικές προτάσεις στο σύστημα και την διαχείρηση της κρίσης και τη δημιουργία κυβερνητικών προγραμμάτων. Εμείς είμαστε με την οργάνωση του λαού σε συλλόγους, σωματεία και γειτονιές και την σύγκρουση λαού και νεολαίας με το σύστημα της εκμετάλλευσης. Ενώ αυτοί με τις κινήσεις εντυπωσιασμού και τις πεντάλεπτες εικονικές συγκρούσεις με τα ΜΑΤ μπροστά απ’ τις κάμερες. Εμείς είμαστε με την κοινή δράση και τη δημιουργία εστιών αντίστασης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Ενώ αυτοί με την ηγεμονία στην αριστερά που επιβάλλεται με τραμπουκισμούς και βρισίδια.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις είναι μια αριστερή φοιτητική δύναμη που πιστεύει ότι για να παραμείνει αριστερή πρέπει να έχει αριστερή πολιτική και πρακτική, αριστερό ήθος και το θάρρος να παλεύει την άποψή της ενάντια στο σύστημα και τις δυνάμεις του, αλλά και στους κόλπους του κινήματος για την αγωνιστική του κατεύθυνση.
Το ήθος λείπει απ’ τους συναδέλφους των ΕΑΑΚ όταν μας τραμπουκίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Όσο για το θάρρος… ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ όταν βλέπουν τον αντίπαλό τους στις Αγωνιστικές Κινήσεις, ιδιαίτερα σε μια σχολή με αυτοδυναμία ΔΑΠ.
Καταγγέλλουμε αυτούς τους τραμπουκισμούς και καλούμε τους φοιτητές να απομονώσουν αυτές τις λογικές. Μαζί με αυτές όμως να ξεπεράσουν και τις λογικές της ήττας που τις συνοδεύουν και να παλέψουν για την ανασυγκρότηση σε πολιτική βάση των φοιτητικών συλλόγων. Να παλέψουν για το δικαίωμά τους στις σπουδές και στη ζωή και να οργανωθούν απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος.


17/4/2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου