Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΑΑΚ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΑΑΚ

Μίλησε κανείς για «ελευθερία διακίνησης ιδεών»; Τον τελευταίο καιρό στη σχολή μας, πάντως, τα ΕΑΑΚ μας δίνουν σπουδαία χειροπιαστά δείγματα για το πώς την εννοούν. Ο χώρος στον οποίο παρεμβαίνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, σύμφωνα με αυτούς, είναι κάτι που «δικαιωματικά» τους ανήκει, γι’ αυτό και αποφάσισαν να τον «οικειοποιηθούν» με αφίσες και τραπεζάκι. Τι κι αν φιμώνεται μια άλλη συλλογικότητα; «Αρκεί να εκφράζεται το σχήμα», θα μας πουν οι συναγωνιστές από τα ΕΑΑΚ. Οι συνειρμοί που προκύπτουν αβίαστα με το «ένα είναι το κόμμα» είναι σίγουρα δικαιολογημένοι.
Σε μια περίοδο, λοιπόν, στην οποία το σύστημα έχει βαλθεί να καταργήσει κάθε δικαίωμά μας στις σπουδές με το σχέδιο «Αθηνά», την ίδια στιγμή που το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο απογειώνουν την επίθεσή τους στο λαό και τη νεολαία, κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση μιας πολιτικής δύναμης, όπως οι Αγωνιστικές Κινήσεις, που θέλει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του νεολαιίστικου κινήματος. Δεν εξηγείται αλλιώς η πρεμούρα που έχει πιάσει τους συναγωνιστές να καταλάβουν και το συγκεκριμένο χώρο, λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι μέσα σε ολόκληρη σχολή. Λες και το γεγονός της αριθμητικής τους υπεροχής, τους δίνει το «δικαίωμα» να αντιμετωπίζουν τη σχολή σαν τσιφλίκι τους.
Για άλλη μια φορά, τα ΕΑΑΚ επιλέγουν να υπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα, ακόμα και αν αυτό έχει σαν συνέπεια να ξεπέφτουν στο επίπεδο των χειρότερων αντιδημοκρατικών συμπεριφορών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και προσπάθειες από τη μεριά μας να διευθετηθεί συναγωνιστικά το ζήτημα. Τι κι αν σε αυτές τις πρακτικές μας έχει συνηθίσει κατά κύριο λόγο η ΔΑΠ; Μάλλον όσο περνάνε οι μέρες, οι εκλογές μυρίζουν όλο και πιο έντονα και αυτό δεν επιτρέπει στους συναγωνιστές να σκεφτούν καθαρά…
Εμείς από τη μεριά μας καταδικάζουμε κάθε πρακτική φίμωσης και διεκδικούμε το δικαίωμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας έκφρασης. Το θεωρούμε τουλάχιστον υποχρέωση μας, όντας μάλιστα σε μια συγκυρία στην οποία οι δυνάμεις του κεφαλαίου θέλουν να τσακίσουν ότι έχει σχέση με Άσυλο, σύλλογο και δημοκρατικές ελευθερίες. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με το κίνημα και την Αριστερά και όχι μόνο δεν χτίζουν όρους για την ανάπτυξη αντίστασης απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά υπονομεύουν την απαραίτητη για αυτή ενότητα και κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων στα πλαίσια του κινήματος.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου