Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙΘ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/02/13



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» την Πέμπτη 21/02/13


Η Πρωτοβουλία Σπουδαστών ΤΕΙ, αποτελείται από φοιτητές που αγωνιζόμαστε ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». Επειδή θέλουμε να πάρουμε όλοι οι σπουδαστές τον αγώνα αυτό στα χέρια μας, συντονιζόμαστε καθημερινά για να γίνονται γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους με σκοπό την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συλλογικότητα και σε κάθε φοιτητή που θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Η κυβέρνηση και η Τρόικα θέλουν να περάσουν το σχέδιο Αθηνά και ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Θέλουν να μη σπουδάζουμε. Όλη η συζήτηση γύρω από την «αναβάθμιση» ή την «υποβάθμιση» του πτυχίου και της «αξίας» των σπουδών μας στη πραγματικότητα κρύβει το πρόβλημα: Ότι ζούμε σε μια χώρα 2.000.000 ανέργων που ακόμα και οι πτυχιούχοι δε βρίσκουν δουλειά!
Ο στόχος του σχεδίου δεν είναι ούτε να «υποβαθμίσει» γενικά και αόριστα τα πτυχία μας, ούτε να μας στερήσει μια «ολοκληρωμένη γνώση». Ο στόχος είναι να μην πάρουμε καν πτυχίο, γιατί με το πτυχίο θα απαιτούμε δουλειά. Και έτσι, αφού πειστούμε ότι δεν αξίζουμε να σπουδάζουμε και να δουλεύουμε, να αποδεχτούμε τη μοίρα  της ανεργίας και της φτώχειας.

Ε, δε θα τους περάσει!
Δεν «τσιμπάμε» στους ελιγμούς του υπουργείου  περί αναθεώρησης του σχεδίου ή την εφαρμογή του σε 3 χρόνια, που σκοπό έχουν σε πρώτη φάση να πάψουν τις κινητοποιήσεις, ώστε να ολοκληρώσουν ανενόχλητοι το έργο τους. Εντείνουμε τον αγώνα μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Οι «ρεαλιστικές» προτάσεις που γίνονται για λογαριασμό μας όπως: «Να γίνει εσωτερική συγχώνευση του ΤΕΙ μας αρκεί να μη μεταφερθούμε», «ας συζητήσουμε ξανά τα κριτήρια» ή «ας έρθουν οι άλλοι εδώ» (και άλλα παρόμοια) κρύβουν μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να περάσει το Σχέδιο από την πίσω πόρτα!
- Αφενός γιατί και εσωτερική συγχώνευση μόνο να γίνει, θα διαμορφωθούν αφόρητες συνθήκες σπουδών λόγω της έλλειψης υποδομών και της υποχρηματοδότησης.
- Αφετέρου γιατί διασπά των αγώνα μας, βάζοντας μας να μαλώνουμε για το ποιο ΤΕΙ είναι πιο αποδοτικό ή έχει προσφέρει περισσότερα στη χώρα, τη στιγμή που το σχέδιο διαλύει όλα τα ΤΕΙ Πανελλαδικά..
Αυτός είναι ο ρεαλισμός της …υποταγής. Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε όλοι με ανθρώπινους ρυθμούς και υποδομές! Απαιτούμε την συνολική κατάργηση του σχεδίου Αθηνά.

Να ενώσουμε τις φωνές μας!
Κάθε σπουδαστής, φοιτητής, πρωτοβουλία, σύλλογος και συλλογικότητα που συμφωνεί σε αυτές τις κατευθύνσεις να μπει σε συντονισμένο κοινό αγώνα!
Καλούμε την Πέμπτη 21/1, στις 18:00, στις πόλεις μας συγκεντρώσεις για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα για το δικαίωμα μας στις σπουδές.
Να δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι την τελική απόσυρση του σχεδίου Αθηνά!
Να στείλουμε μήνυμα αγώνα και ενότητας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙΘ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου