Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Νέα δεδομένα φέτος στη φοιτητική λέσχη…


… καθώς εκτός από την επίδειξη πάσο, πλέον πρέπει να κάνεις φορολογική δήλωση εισοδήματος για να τρως δωρεάν. Πολλοί λένε «καλύτερα». Μάλιστα είναι διατεθειμένοι ακόμα και να πληρώνουν στη Λέσχη, «αφού το Κράτος δεν έχει λεφτά και αναγκάζεται να ρίξει την ποιότητα του φαγητού». Οι σπουδαστές των ΤΕΙ πάντως, που πληρώνουν, δεν απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα φαγητού στη Λέσχη της Σίνδου. Επίσης αν το ζήτημα είναι η ποιότητα ,γιατί μετέθεσαν δυσμενώς, παρά την αναγκαιότητα που υπάρχει, τον ελεγκτή ποιότητας του φαγητού; Παρόλα αυτά δεν είδαμε καμία βελτίωση μέχρι τώρα…

Φαίνεται ανήκουστο σε πολλούς, να τρώνε και οι άστεγοι στη Φοιτητική Λέσχη, ειδικά από τη στιγμή που είναι φαγητό των φοιτητών. Επιβαρύνουν λέει, το ήδη άφραγκο Πανεπιστήμιο. Αλήθεια ποιοι είναι οι άστεγοι; Μήπως δεν είναι οι καλοντυμένοι κύριοι, οι οποίοι βρέθηκαν να κοιμούνται στα αεροδρόμια, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του «μεγάλου καναλιού»; Μήπως δεν είναι κάποιοι από τους 1,5 εκατομμύριο άνεργους που δημιούργησαν τα Μνημόνια; Μήπως δεν είναι αύριο οι γονείς μας, μεθαύριο εμείς; Το πιάτο φαΐ -με μπόλικη σόδα παρακαλώ- που τρώνε στη Λέσχη αυτοί οι άνθρωποι, είναι που επιβαρύνει το Πανεπιστήμιο;

Και για να πούμε τα πράγματα «με το όνομά τους»: Μιλάμε για το ίδιο Κράτος που χρηματοδοτεί τις ΝΑΤΟϊκες ασκήσεις στην περιοχή, που διατηρεί στρατό στο Αφγανιστάν και που τόσα λεφτά ξόδεψε για τη συμμετοχή του στην επέμβαση στη Λιβύη. Μιλάμε για το ίδιο Κράτος που με το PSI «κούρεψε» το 68% των αποθεματικών χρημάτων του ΑΠΘ και θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι χρηματικό?

Ε λοιπόν όχι, το ζήτημα δεν είναι χρηματικό. Ο στόχος τους είναι να καταργήσουν τη δωρεάν σίτιση στα πλαίσια της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης στο σύνολό της. Γιατί? Γιατί πρέπει να σπουδάζουν λιγότεροι και με το λιγότεροι εννοούμε αυτούς που δεν στηρίζονταν στη δωρεάν σίτιση και στέγαση, που δεν αναγκάζονται να δουλεύουν για να σπουδάζουν. Εννοούμε τη μικρή μερίδα του πληθυσμού που είναι ακόμα εύπορη. Γιατί οι φτωχοί δεν χωράνε στο «Πανεπιστήμιο του Μνημονίου».

Αντί λοιπόν, να μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος έχει δικαίωμα να τρώει και ποιος όχι, αντί να ελπίζουμε στις «ευγενείς προθέσεις» ενός Πανεπιστημίου που πάντα τις διαψεύδει, ας οργανώσουμε την αντίσταση μας.

* Δωρεάν σίτιση για όλους χωρίς καμία προϋπόθεση
* ΟΧΙ στην επίδειξη πάσο
* ΟΧΙ στην κατάθεση φορολογικής δήλωσης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου