Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Ψήφισμα της Ταξικής Πορείας που μοιράστηκε στους εργαζόμενους στις εργολαβίες του ΑΠΘ, χαιρέτησαν και έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στην συνέλευση των απεργών, που αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις , με κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης, συγκεντρώσεις και πορείες.
Η Ταξική Πορεία χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στις εργολαβίες του ΑΠΘ και δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα τους απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα. Κυβέρνηση και Τρόικα σχεδιάζουν ακόμη πιο εφιαλτικό το μέλλον του κόσμου της δουλειάς και τα μέτρα που παίρνουν με πρόσχημα την κρίση τους, είναι για να ανατρέψουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, με πρώτο αυτό της δουλειάς.
Ενάντια σε όλους αυτούς απάντηση θα δώσει η συνέχιση και η ένταση της πάλης ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο και τους μεσαιωνικούς όρους δουλειάς που θέλουν να επιβάλουν. Ειδικά σήμερα που το κεφάλαιο θέλει να αφαιρέσει κάθε εργατικό δικαίωμα, να αναιρέσει όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και να βυθίσει τον λαό στην φτώχεια και την ανέχεια, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η πλατιά εργατική κοινή δράση για το δικαίωμα στη σταθερή, πλήρη και με αξιοπρεπείς όρους δουλειά αποτελούν κεντρικό ζήτημα πάλης.
Αρνούνται την καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους με το πρόσχημα ότι ο εργολάβος δεν πληρώθηκε από το ΑΠΘ. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν και απαιτούν άμεση καταβολή του μισθού τους. Δεν μπορούν να γίνουν μπαλάκι ανάμεσα στο ΑΠΘ και τον εργολάβο, ούτε να εμπαίζονται από τις πρυτανικές αρχές.
Ο αγώνας τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, είναι αγώνας για ζωή. Γιατί η δουλειά δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά ζωτική ανάγκη για κάθε εργαζόμενο. Το κρίσιμο στοιχείο για αυτό τον αγώνα είναι η όσο το δυνατό πλατύτερη συσπείρωση, ενεργοποίηση, αλληλεγγύη και στήριξη όλων των εργαζομένων.
Έτσι θα μπορούμε να παλέψουμε απέναντι στην πολιτική που μας βυθίζει στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, στην οικονομική εξαθλίωση, σε καθεστώς βαρβαρότητας και ανελευθερίας. Έτσι θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!
Η Ταξική Πορεία ενώνει τη φωνή της, συμπαραστέκεται και συμπορεύεται στον αγώνα των εργαζόμενων στις εργολαβίες του ΑΠΘ για:
  • ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟ ΑΠΘ.
  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου