Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα για τα γεγονότα της 21/10/2012 στις Σκουριές Χαλκιδικής


Ψήφισμα Αγωνιστικών Κινήσεων προς τους φοιτητικούς συλλόγους για τα γεγονότα της 21/10/2012 στις Σκουριές Χαλκιδικής

Καταγγέλλουμε την εγκληματική και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας με τις ορδές των ΜΑΤ ενάντια στους χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές, την Κυριακή 21 του Οκτώβρη στις Σκουριές στην Χαλκιδική. Χτύπησαν, προπηλάκισαν και έριξαν με δολοφονική μανία χημικά αδιάκριτα, τραυμάτισαν γυναίκες, έσπασαν αυτοκίνητα συνέλαβαν στον σωρό ανθρώπους αποδίδοντας τους ολοφάνερα ψεύτικες κατηγορίες, επιτέθηκαν σε βουλευτές και μετέτρεψαν την περιοχή γύρω από τις Σκουριές σε πολεμικό τοπίο. Όλα αυτά δεν είναι υπερβάλλων ζήλος, αλλά αποτέλεσμα ρητών εντολών της κυβέρνησης των τριών κομμάτων-υπηρετών των πολυεθνικών και των εργολάβων. Αυτών, δηλαδή, που βρίσκονται πίσω από την θανατηφόρα και ληστρική επένδυση και που θέλουν να κερδίσουν εκατομμύρια καταστρέφοντας την Χαλκιδική, ληστεύοντας τον ορυκτό πλούτο της και μετατρέποντας τους εργάτες σε δούλους στα ορυχεία του θανάτου.

Ο λαός της Χαλκιδικής έδειξε πως δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί και να υποκύψει στην εγκληματική βία των κατοχικών δυνάμεων που υπερασπίζονται τους καταστροφείς του τόπου του. Δεν θα καμφθεί από εκβιασμούς και προσπάθειες διαίρεσης. Κάθε φορά που τα ΜΑΤ χτυπάνε μια ειρηνική κινητοποίηση η επόμενη είναι πιο μαζική και μαχητική. Αυτό έγινε μέχρι τώρα και αυτό θα γίνει και από εδώ και πέρα.
Ο λαός της Χαλκιδικής δεν είναι μόνος του. Ένα μεγάλο κύμα πανελλαδικής αλληλεγγύης πρέπει να υψωθεί και να τον συμπαρασταθεί στον αγώνα του, σπάζοντας στην πράξη την συστηματική αποσιώπηση και παραπληροφόρηση των καθεστωτικών ΜΜΕ, πίσω από τα οποία δύσκολα κρύβονται οι εργολάβοι-επενδυτές.

Καλούμε το σύλλογο να ενώσει την φωνή του με την παλλαϊκή απαίτηση να:
- σταματήσουν οι διώξεις στους διαδηλωτές
-να φύγουν τα ΜΑΤ από τις Σκουριές
-να σταματήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του ορυχείου του θανάτου.
Καλούμε το σύλλογο να συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου