Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση Ψηφίσματος στους Φ.Συλλόγους για ΣΜΑ-Ευκαρπία


Είναι ξεκάθαρο πως μπροστά στα κέρδη, Κυβερνήσεις (Κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ), δεν υπολογίζουν ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Οι κάτοικοι της Κερατέας μας έδειξαν το δρόμο. Με τον μαχητικό και παρατεταμένο τους αγώνα κατάφεραν να μη κατασκευαστεί ο καρκινογόνος ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Ο Σύλλογος φοιτητών …………… δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων Ευκαρπίας που αντιστέκονται για να μη γίνει η γειτονιά τους χωματερή. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καταλάβει το χώρο διεξαγωγής των εργασιών και δεν θα αφήσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Με τη συμπαράσταση όλων και την αποφασιστικότητα τους θα συνεχίσουν τον αγώνα, και θα νικήσουν.

Ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ) επιδιώκεται «όλως τυχαίως» να κατασκευαστεί σε κατοικημένες περιοχές και συγκεκριμένα σε απόσταση αναπνοής από μια ιδιαίτερα βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή. Επίσης τυχαία 100 μέτρα από το ΤΙΤΑΝ που επιδιώκει συνέχεια την «εναλλακτική» καύση. Ο συγκεκριμένος ΣΜΑ που πάει να κατασκευαστεί δεν αποτελεί έναν άλλο ΣΜΑ, αλλά ένα γιγάντιο ΣΜΑ, που θα δέχεται 1100 τόνους απορριμμάτων/ημέρα, και θα δέχεται περίπου το 80% των απορριμμάτων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος (από τα Διαβατά μέχρι την Τριανδρία) και το 60% του δήμου Θεσσαλονίκης.


* Να μη γίνουν οι γειτονιές μας σκουπιδότοποι.

* Να φύγουν τα σκουπίδια και οι ΣΜΑ από τις κατοικημένες περιοχές.

* Δεν υποχωρούμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου