Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση Ψηφίσματος στους Φοιτητικούς Συλλόγους για τις κινητοποιήσεις στο Χατζή

Η εταιρία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. έχει βγάλει εκατομμύρια από τη δουλειά των εργαζομένων αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση, δεν πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους, σε σημείο να χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Επίσης έβαλε τους εργαζόμενους να πληρώσουν από την τσέπη τους 7000 ευρώ για τη ληστεία που έγινε πριν 2 χρόνια στο κατάστημα, παίρνει μερίδιο από τα φιλοδωρήματα και βάζει να πληρώνουν τα ελλείμματα του ταμείου και τα λάθη ενώ κρατάει τυχόν πλεονάσματα.

Ο Χατζής έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο, ΙΚΑ και στους εργαζόμενους, δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρίας, έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλιάς στη νέα, να πτωχεύσει την παλιά και να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών και την καταβολή των μισθών των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να καταφύγουν σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου. Την Παρασκευή 20/1, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης, επενέβη ο εισαγγελέας και η αστυνομία και προχώρησαν σε συλλήψεις 4 εργαζομένων και 4 αλληλέγγυων, μελών του συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού. Μετά από παρέμβαση πολλών αλληλέγγυων στο Α.Τ. καλαμαριάς οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο Σύλλογος Φοιτητών ……………. δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Χατζή ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν καταπατούνται και δεν ποινικοποιούνται από καμία εργοδοσία.
Θα μας βρουν απέναντί τους.


  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΎΝ ΟΙ ΜΗΝΎΣΕΙΣ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΏΞΕΙΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΎΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου