Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η σίτιση είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι παροχή!

Η δωρεάν σίτιση είναι δικαίωμα όλων των φοιτητών που κατακτήθηκε μετά από αγώνες και δεν αποτελεί παροχή των εκάστοτε κυβερνήσεων. Ωστόσο παρατηρείται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια έντονη προσπάθεια να άρουν από τις συνειδήσεις των φοιτητών το δικαίωμα αυτό, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του φαγητού και απαιτώντας την επίδειξη πάσο, έτσι ώστε σταδιακά να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της λέσχης και στην εισαγωγή «κομίστρων».
Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι φοιτητές έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη φοίτησης δεν δικαιούνται πάσο, άρα χάνουν και το δικαίωμα τους στη δωρεάν σίτιση. Επίσης το επίδομα σίτισης που δικαιούνται οι φοιτητές για τα σαββατοκύριακα, και που αποτελεί σημαντικό βοήθημα, δεν έχει δοθεί ακόμα από πέρυσι! Παράλληλα, ας μη ξεχνάμε, πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται πλέον κάτω από το όριο της φτώχιας και η λέσχη αποτελεί μια λύση για αυτούς.
Η κατάργηση αυτού του δικαιώματος συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης (πάντα υπό τις διαταγές των τρόικα, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ). Τη στιγμή που τα αντιλαϊκά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο και λαός οδηγείται όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση, η δωρεάν παιδεία δεν χωράει σε αυτό που ετοιμάζουν. Όλο αυτό έρχεται να το διασφαλίσει ο νέος νόμος πλαίσιο. Ένας νόμος που μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε αυτό των λίγων και εκλεκτών. Εμείς ως νεολαία πρέπει να αντισταθούμε στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν και να παλέψουμε δίπλα στο λαό ενάντια στη πολιτική του μνημονίου και της πείνας.

Όλοι στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας!


Αγωνιστικές Κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου