Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Βάζουν… σεκιουριτάδες στις σχολές!

Από τις 4 Απριλίου του 2011, η πρυτανεία, με τη σύμφωνη γνώμη των Κοσμητόρων των σχολών και των Προέδρων των τμημάτων, αποφάσισε να θέσει πιλοτικά σε λειτουργία το νέο σχέδιο «φύλαξης» του ΑΠΘ που περιλαμβάνει:
  • Κινητές περιπολίες από ομάδες security 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
  • Θέσπιση διαφορετικού επιπέδου συναγερμού για την άμεση επέμβαση των δυνάμεων αυτών και της αστυνομίας.
  • Κλείδωμα του Πανεπιστημίου και απαγόρευση κάθε πρόσβασης καθημερινά από τις 10:00 το βράδυ, καθώς και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
  • Εποπτεία κάθε κτηριακής εισόδου με τοποθέτηση φύλακα και κλείσιμο όλων των άλλων εισόδων.

Αυτό το σχέδιο εφαρμόστηκε αρχικά στη ΝΟΠΕ και στο Παιδαγωγικό, ώστε σε πρώτη φάση να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις των φοιτητών. Με το πέρας των διακοπών του Πάσχα η κατάσταση αυτή απειλεί να γενικευθεί. Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες φοιτητών και από άλλες σχολές που μιλούν για τους εν λόγω κυρίους με τα καρτελάκια και το σήμα security που περιπλανώνται πάνω κάτω στους ορόφους. Το κλείδωμα των εισόδων και των αιθουσών το βράδυ έχει γίνει πλέον καθεστώς.
Με την κίνηση αυτή απειλούν να αναιρέσουν θεμελιώδεις καταχτήσεις του φοιτητικού κινήματος όπως η ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους του Πανεπιστημίου, η ελεύθερη διεξαγωγή εκδηλώσεων κάθε ώρα της ημέρας, πολιτικών και πολιτιστικών δρώμενων, η διοργάνωση γλεντιών και συναθροίσεων, κλπ. (Στο απυρόβλητο μένουν φυσικά ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που είναι ελεύθερες να πραγματοποιούν τα «πολιτικά ακίνδυνα» και υψηλού πολιτιστικού επιπέδου πάρτυ τους σε όποιο χώρο επιθυμούν).
Σε εποχή μνημονίου, εν μέσω γενικευμένης επίθεσης που δέχεται ο λαός και η νέα γενιά και των τρομακτικών αλλαγών που έπονται στο Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση και ο πιστός της πανεπιστημιακός μηχανισμός δείχνουν τα δόντια τους!
Αυτή τη στιγμή, σκυμμένοι πάνω από ένα τραπέζι, σχεδιάζουν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ του αύριο. Των λίγων και εκλεκτών, των ταξικών φραγμών, των διδάκτρων, των διαγραφών, της εντατικοποίησης, της υποταγής, που θα παράγουν απόφοιτους ετοίμους να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για δουλειά και ζωή χωρίς δικαιώματα.
Εκεί όπου δε μπορούν να μας πείσουν να κάτσουμε φρόνιμα και να δεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, επιστρατεύουν την καταστολή.
Τρέμουν τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και το μαζικό ξέσπασμα της νεολαίας που έχει σωρεύσει πολύμηνη οργή  και μοιάζει με ενεργό ηφαίστειο.
Τρέμουν την έλευση πανελλαδικών καταλήψεων και διαδηλώσεων όπου οι χώροι Ασύλου λειτούργησαν πάντοτε ως ορμητήριο αγώνα.
Τρέμουν πως σε αυτό το εύφλεκτο σκηνικό που έχει συνθέσει η σκληρή πολιτική της φτώχειας και της συντριβής των ονείρων μιας ολόκληρης γενιάς, το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να παίξει το ρόλο πυροκροτητή των αγώνων ολόκληρου του λαού.
Όλοι στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ να πάρουμε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ και να απαιτήσουμε: 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
ΕΞΩ ΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΚΑΙ Η «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

ΤO ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου