Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Για τη Θεατρική παράσταση "Το Αφεντικό έχει πάντα δίκιο"

Με μεγάλη επιτυχία ανέβηκε η παράσταση "Το Αφεντικό έχει πάντα δίκιο", τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Έναυσμα 2011, την Κυριακή 29 Μάη. 

Λίγα λόγια για το έργο:


Γνωστός για τα σκίτσα του και το ιδιαίτερο χιούμορ, ο συναγωνιστής από την Αθήνα, εμπνεύστηκε από προσωπικές εμπειρίες του εργασιακού – και άνεργου – βίου, αλλά και από την κοινωνικοπολιτική κατάσταση των τελευταίων ετών, ειδικά του Μνημονιακού χρόνου που πέρασε, και εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του κόσμου σε ένα θεατρικό έργο που γίνεται όλο και πιο επίκαιρο. Κυρίως όμως αντιπαρέβαλλε τα διάφορα ιδεολογήματα ενός εγκληματικού συστήματος που μετρά τα πάντα σε κέρδος, με τις ανάγκες, τη θέληση για ζωή και τους αγώνες του λαού. 
Η Μαρία είναι μια νεαρή άνεργη πτυχιούχος που ψάχνει για δουλειά και ο Χρήστος νέος εργάτης που μόλις απολύθηκε. Η κυρά Στέλλα, συνταξιούχος που στοιχηματίζει(!) σε γεγονότα για να βγάλει τα προς το ζην. Η απόλυση του Χρήστου είναι το εισιτήριό της για τη μεγάλη μπάζα, καθώς έτσι συμπληρώνονται 30.000 νέοι άνεργοι το μήνα που βγαίνει και κερδίζει το στοίχημα! Τι θα γίνει όμως όταν ο Χρήστος αποφασίσει να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην εργασία; Και τελικά, το Αφεντικό έχει Πάντα δίκιο;
Έξυπνο χιούμορ και αρκετός σουρεαλισμός. Γιατί η πραγματικότητα που ζούμε, καθημερινά ξεπερνά τη φαντασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου