Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κάλεσμα πρωτοβουλίας κατοίκων Τούμπας: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ!!


“Και να αδερφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε, ήσυχα, ήσυχα, ήσυχα κι απλά”...

   Από την Τετάρτη 25 Μαΐου στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας λαμβάνει χώρα το εκπληκτικό γεγονός της συνάθροισης χιλιάδων ανθρώπων με σκοπό να διαδηλώσουν την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό. Το Κίνημα των “Αγανακτισμένων” οργανώθηκε κατά τα πρότυπα των Indignados της Ισπανίας από το internet, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.).

  Αμέσως το αγκάλιασαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και πολιτικής απόχρωσης, οι οποίοι  συναθροίζονται κάθε απόγευμα έως αργά το βράδυ και συζητούν για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Οργανώνουν συζητήσεις και ομάδες εργασίας για ό,τι τους ταλαιπωρεί και τους πληγώνει. Η μεγάλη πλειοψηφία των παρευρισκομένων δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε παρόμοιες διαδικασίες και δοκιμάζει πρωτόγνωρα συναισθήματα πραγματικής συμμετοχικής δημοκρατίας.

   Σ΄ όλους αυτούς που ρίχνουν στο λαό ευθύνες για την τωρινή κατάσταση απαντάμε: Ο λαός δεν χρωστά τίποτα και σε κανένα.
Τα μέτρα που επιβάλλονται από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση με τους συμπαραστάτες τους στο όνομα της κρίσης και του χρέους, καθημερινά βυθίζουν στη φτώχια και στην εξαθλίωση πολύ μεγάλα τμήματα του λαού.

   Μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακρίβεια, εργασιακός μεσαίωνας, ανεργία, χτύπημα του δικαιώματος στην Υγεία και στην εκπαίδευση, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και υποθήκευση της χώρας στα μεγάλα αφεντικά, φέρνουνε τα Μνημόνια και η Τρόικα. Σ αυτήν την πολιτική καλούμαστε να αντισταθούμε. Για να υπερασπισθούμε τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, την ίδια μας την ζωή!

  Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ χαιρετίζει και συμμετέχει σε αυτή την καινούργια κατάσταση που αποτελεί ελπίδα για τον τόπο μας. Καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία του Λευκού Πύργου κάθε απόγευμα από τις 18:00 μέχρι αργά το βράδυ.

  Είναι ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονίες, στη δουλειά, στα σχολεία και στις σχολές.
 Να διευρύνουμε τα κύτταρα της αντίστασης.
 Να σπάσουμε στην πράξη την κρατική τρομοκρατία και καταστολή.
 Η αγανάκτηση, η οργή, ο θυμός μας να γίνει δύναμη, αγώνας ενάντια σ΄όλους  αυτούς που κλέβουν τον ιδρώτα, τη ζωή, τα όνειρα μας!!

Να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας, το δίκιο μας:
  • Δεν χρωστάμε τίποτα.  Δεν πληρώνουμε την κρίση τους !
  • Πάρτε πίσω τα βάρβαρα μέτρα.
  • Οργάνωση, Αντίσταση, Αγώνας ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου