Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Οι Επιτροπές αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής από κοινού με Πρωτοβουλίες κατοίκων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, χθες Κυριακή 22 Μαΐου στις 19:00, στο «πάρκο των σκύλων» στην παραλία Θεσσαλονίκης, παρουσίαση–ενημέρωση για το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου με ιδιαίτερο ενδιαφέρων όπως φάνηκε και από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν. Τα μέλη των επιτροπών, από νωρίς, ενημέρωναν και όλους τους περαστικούς Θεσσαλονικείς με φυλλάδια και έκθεση φωτογραφίας στην παραλία. 


ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ 

Στην εποχή του μνημονίου και της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εκδηλωθεί μεταπολεμικά στην Ελλάδα φουντώνει το ζήτημα της «εκμετάλλευσης» των κοιτασμάτων χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική. 
Μια υπόθεση με βάθος χρόνου, που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία, έρχεται μέσω της νέας προωθούμενης εκμετάλλευσης να αποτελέσει πραγματική βόμβα στην περιοχή, βόμβα περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική. 
Παρά το γεγονός ότι μια σειρά από επιστημονικοί φορείς (ΑΠΘ, ΤΕΕ κ.α.) έχουν εκτιμήσει το προωθούμενο έργο ως καταστροφικό για τον τόπο αλλά και την ευρύτερη περιοχή (οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις συνέπειες σε όλον τον νομό Χαλκιδικής αλλά και Θεσσαλονίκης). 
Παρά τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας που βλέπει τις ζωές και το μέλλον των ανθρώπων της περιοχής να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους, η κυβέρνηση και όσοι της παραστέκονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ΜΜΕ, επιμένουν στην κατεύθυνση της επιβολής της «εκμετάλλευσης» προς όφελος των ληστρικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η τοπική κοινωνία ωστόσο αντιστέκεται. Αντιστέκεται στις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές, στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ΜΜΕ, ενάντια στην τρομοκρατία που καλλιεργείται από κράτος και εταιρεία στην περιοχή.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΈΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου