Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Υπόθεση "φοιτητή με τις πιτζάμες": Δεν του φόρτωσαν κανένα σακίδιο!

....Kαι για του λόγου το αληθές, γι' αυτά που γράφουμε στην από πάνω ανάρτηση δηλαδή ότι το σύστημα συγκαλύπτει τα παιδιά του τους αστυνομικούς, ακολουθεί το ρεπορτάζ για την υπόθεση του φοιτητή με τις πιτζάμες. Για όσους δε θυμούνται είναι ο φοιτητής που κατέβηκε να πετάξει τα σκουπίδια του και οι αστυνομικοί του φόρτωσαν σακίδιο με μολότωφ και το συνέλαβαν, πέρυσι στις 10 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη.
Έτσι σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (εδώ) "εκδόθηκε απ' τον εισαγγελέα Ευάγγελο Μαδεμλή απαλλακτική διάταξη για τους ελεγχόμενους αστυνομικούς, με το αιτιολογικό ότι «δεν είχαν δόλο» στα αδικήματα της «ψευδορκίας» και της «ψευδούς καταμήνυσης» σε βάρος του φοιτητή Γιώργου Δημητρίου."
Ναι τα καημένα τα παιδιά! Δεν είχαν κακή πρόθεση, να παίξουν ήθελαν μόνο και κάπου το παράκαναν!
"Στις εικόνες που απαθανάτισαν διαδηλωτές με κινητά τηλέφωνα και ερασιτεχνική κάμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι: ο φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ παρακολουθούσε αμέριμνος την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, χωρίς σακίδιο ώμου, πριν από τη σύλληψή του. Αργότερα, όμως, ένας αστυνομικός φαίνεται να μεταφέρει από άλλο σημείο ένα ανοιχτόχρωμο σακίδιο και να το τοποθετεί δίπλα στον 24άχρονο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε για ανάκριση με την κατηγορία της «κατοχής εκρηκτικών υλών», αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, όταν η υπεράσπιση προσκόμισε dvd με τις εικόνες που κατέγραψαν οι διαδηλωτές." 
υπερβολές κακόβουλων
Kαι αυτοί οι διαδηλωτές όλα θέλουν να τα καταγράφουν! Μετά τις κουκούλες η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορέψει και τις φωτογραφικές μηχανές!
"Οι αστυνομικοί-κατήγοροι ανακάλεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις και έκαναν λόγο για λάθος. «Διαπίστωσαν ότι το σακίδιο δεν ανήκει στον συλληφθέντα και αποφάσισαν οικειοθελώς να επανορθώσουν άμεσα. Αναζήτησαν και ενημέρωσαν τηλεφωνικά την ανακρίτρια, που είπε στον επικεφαλής να μεταβεί στο γραφείο της»."
Πως το κατάλαβαν δηλαδή; Είδαν στις φωτογραφίες ότι το κουβάλαγαν οι ίδιοι;
"Στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς επιβλήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ., που συνεδρίασε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Ιούνιο. Σε προσωρινή αργία τέθηκαν ένας ανθυπαστυνόμος και άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, ενώ με επιβολή προστίμου τιμωρήθηκε ακόμη ένας αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι πέταξε στο έδαφος το κινητό τηλέφωνο με το οποίο κατέγραφε το περιστατικό μια αυτόπτης μάρτυρας."
Eίναι σίγουρο ότι το πέταξε το παλικάρι και δεν το έκανε επίτηδες η "αυτόποτης μάρτυρας"; Και γιατί κυρώσεις και αργίες παρακαλώ; Αφού δεν είχαν ...δόλο τα παιδιά. Είναι αντιπαιδαγωγικό να τιμωρείς παιδιά που έκαναν κάτι κατά λάθος και επιπλέον το παραδέχτηκαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου