Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ: ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΛΕΝΤΙ

Η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών συνεχίζοντας τη δράση της ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που επιβάλλονται με το σιγοντάρισμα ΝΔ και ΛΑΟΣ και με τις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, συμμετείχε στην παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην πλατεία Αμπελοκήπων και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του δήμου, δίνοντας ένα ζωντανό παρόν με την αγωνιστικότητά της και τα συνθήματά της. Ακόμη πραγματοποίησε και δικιά της παρέμβαση στο πλαίσιο σειράς παρεμβάσεων, που έχει προγραμματίσει για το μήνα Ιούνιο στις δυτικές συνοικίες. 

Η Πρωτοβουλία παράλληλα πραγματοποίησε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης της και προγραμμάτισε παρεμβάσεις σε Νεάπολη, Συκιές, Πολίχνη, Εύοσμο και σε μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής. Ακόμη μέλη της Πρωτοβουλίας θα έρθουν σ’ επαφή με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, θα επισκεφτούν δημοτικά εργοτάξια και πολιτιστικά και πολιτικά στέκια της περιοχής. 
Ολη αυτή η κίνηση για το μήνα Ιούνιο θα καταλήξει σε Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία ρολογιού στη Νεάπολη στις 30 Ιουνίου στις 7 μ.μ.. Μετά τη Λαϊκή Συνέλευση θ’ ακολουθήσει γλέντι, με τοπική λαϊκή ορχήστρα, στα πλαίσια της αλληλογνωριμίας και της σύσφιξης σχέσεων με τους κατοίκους της περιοχής.  

Η Πρωτοβουλία καλεί τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νεολαίους, τους μετανάστες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής κι όλους όσους βλέπουν τις ζωές μας να βουλιάζουν κάθε μέρα περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια να πλαισιώσουν τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας και να συμμετάσχουν ενεργά στις δραστηριότητές της και να συμβάλουν ώστε το σμίξιμό μας στη Λαϊκή Συνέλευση της 30ης Ιουνίου, να γίνει το έναυσμα για την κοινή μας δράση, την αλληλεγγύη και την αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου