Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ...


Πάγωμα μισθών, συντάξεων - μείωση  13ου και 14ου μισθού -  ΦΠΑ +2% -  Σύνταξη στα 67 - αύξηση φόρων στα ποτά, τρόφιμα, καύσιμα τσιγάρα –
ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ….

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πτωχεύσουν οι Έλληνες για να μην «πτωχεύσει» η Ελλάδα. Να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, να κάνουμε θυσίες, για να βγούμε από την κρίση, γιατί είναι εθνικό ζήτημα.

ΠΟΙΟΙ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αυτοί που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, ενώ ο λαός εργάζεται ελαστικά και ανασφάλιστα; Αυτοί που επιβάλλουν τη διάλυση της ασφάλισης, της παιδείας και της περίθαλψης, τη στιγμή που πληρώνουν τις καλύτερες κλινικές και τα ακριβότερα κολέγια; Αυτοί που μέσω του Ευρώ κερδίζουν κάθε χρόνο τη στιγμή που η ακρίβεια κλέβει το λαϊκό εισόδημα; Αυτοί που έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τη στιγμή που ο λαός ζει όλο και χειρότερα; Αυτοί που μέσω του «υγιούς ανταγωνισμού» επέβαλλαν μονοπώλια και αυξάνουν κάθε μήνα τις τιμές; Αυτοί που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο της χώρας και τώρα ξαφνικά θυμούνται ότι είναι πατριώτες;

Το απαιτούνε ΠΟΙΟΙ;
H Κομισιόν, το ΔΝΤ, οι προστάτες και δανειστές μας

Μια χούφτα διεθνών δολοφόνων, τοκογλύφων και ληστών, στους οποίους οφείλαμε υποταγή γιατί υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν την οικονομική ευημερία και σταθερότητα στη χώρα. Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΕΕ δεν είναι αυτοί που προκάλεσαν την διεθνή κρίση, αφού ξεζούμισαν πρώτα τον υπόλοιπο πλανήτη; Αυτοί δεν είναι που κάθε τόσο κάνουν ένα πόλεμο για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους; Αυτοί δεν είναι που εισηγούνται κάθε τόσο την καταστροφή ενός λαού για να πληρώσει τα δάνεια που του έχουν επιβάλλει; Αυτοί που τώρα μας επιβάλλουν τα σκληρά μέτρα δεν είναι τα μεγάλα αφεντικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και λαδώνουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να ελέγχουν την χώρα;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
Αν δεν αντισταθούμε τώρα, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Σχεδιάζουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την άρση της μονιμότητας, Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, θα μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω από άποψη δικαιωμάτων. Θα γίνουμε η πρώτη γενιά που έζησε χειρότερα από την προηγούμενη σε καιρό ειρήνης(;;;).
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ
Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι πολυεθνικές δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τους κόπους μας και δώσουν πίσω ευγενικά όσα μας έχουν πάρει, όπως δεν έδωσαν τίποτα από την τεράστια κερδοφορία που είχανε. Αντίθετα, όσο περισσότερα κερδίζουν από μας, τόσο περισσότερο τους ανοίγει η όρεξη.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ!
Μας λένε χωρίς ντροπή να δεχτούμε το άδικο. Μας λένε ότι οι διεθνείς οργανισμοί και όλα τα μεγάλα κόμματα είναι εναντίων μας. Και αν βγούμε στο δρόμο, μας περιμένουν τα ΜΑΤ, οι συλλήψεις, τα δικαστήρια. Μας λένε ότι είμαστε μια καταδικασμένη γενιά, ότι δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τίποτα.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ!
Μονόδρομος είναι η αντίσταση και ο αγώνας. Ο αγώνας αυτός δε θα είναι της μιας ριξιάς, θα έχει ήττες και πισωγυρίσματα. Έχουμε όμως αρχίσει να τον δίνουμε. Οι φοιτητές με τις καταλήψεις τους, οι εργαζόμενοι με τις απεργίες, οι αγρότες με τα μπλόκα, οι μαθητές το Δεκέμβρη.

ΔΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
Δεν πρόκειται όμως να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρόκειται να θυσιαστούμε για ένα σύστημα που δε διορθώνεται, για μια κρίση που δε ξεπερνιέται, για ένα μέλλον που δεν είναι δικό μας. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε στην «κοινωνική γαλήνη», στην ταξική συναίνεση, στο συμβιβασμό, στις εποικοδομητικές προτάσεις.
ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
Κανένα διάλογο με αυτούς που μας ληστεύουν! Κάτω οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ξεπουλάνε τον αγώνα, που σαμποτάρουν τις κινητοποιήσεις. Μόνο με την ανυποχώρητη σύγκρουση μπορεί ο λαός να ανατρέψει τα μέτρα. Αυτή τη σύγκρουση φοβάται η Αριστερά της υποταγής, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και είναι γεμάτοι προτάσεις, για να πληρώσει δήθεν την κρίση το κεφάλαιο, να μπουν οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη και άλλα φαιδρά. Γι’ αυτό την κρίσιμη στιγμή αποσύρονται από τον αγώνα.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ      
Γιατί αν δεν το κάνουμε τώρα θα αναγκαστούμε να τα κάνουμε αύριο με πιο δύσκολους όρους. Γιατί μόνο αν μπει τώρα ένα φράγμα, μπορούμε να διεκδικήσουμε αύριο. Γιατί δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να δούμε από ένα σύστημα που απέτυχε οικονομικά, πολιτισμικά, ηθικά, πολιτικά.
Να ξεπεράσουμε τις «αριστερές» προτάσεις υποταγής για εργατικούς ελέγχους στο τραπεζικό σύστημα, για προγραμματική αντιπολίτευση, για διάλογους, που μας έφτασαν ως εδώ. Είναι η ώρα να πει ο λαός ένα ΟΧΙ, είναι καιρός να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Σε αυτό το στόχο οφείλουν όλοι να δράσουν κοινά. Γιατί σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ!
Να βαδίσουμε ξανά το δρόμο του αγώνα, να πιστέψουμε στη δύναμη μας. Να μη σκύψουμε το κεφάλι. Να ανατρέψουμε το πρόγραμμα σταθερότητας. Να κερδίσουμε το μέλλον που κανείς δε θα μας χαρίσει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ.
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!


ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου