Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Αλέξη και η πολιτική που τους οπλίζει!

Την Τετάρτη 20 Γενάρη ξεκίνησε η δίκη των δολοφόνων του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα, παρά την απαίτηση του κόσμου και της οικογένειας του Αλέξη να γίνει η δίκη στην Αθήνα, δεν ήταν τυχαία… Εντάσσεται στην προσπάθεια να πέσουν οι δολοφόνοι στα μαλακά, όπως έγινε και στο παρελθόν με τον Καλτεζά, τον Τεμπονέρα και πολλούς άλλους δολοφονημένους αγωνιστές. Θέλουν να σβηστεί η δολοφονία από τη μνήμη του λαού και της νεολαίας, καθώς και το ξέσπασμα που ακολούθησε το επόμενο διάστημα ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί δικαιώματα, όνειρα και τελικά και την ίδια τη ζωή.

Είδαμε άλλωστε, με ποιό τρόπο τίμησε το σύστημα την επέτειο της δολοφονίας. Πάνω από χίλιες συλλήψεις και προσαγωγές, όργιο καταστολής και αστυνομοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα, παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και ξύλο σε αγωνιστές. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του κινήματος από τη μεριά του συστήματος είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που ακολουθείται ίδια και απαράλλαχτη και σήμερα, παρά την αλλαγή κυβέρνησης… Μιας πολιτικής που στερεί τα δικαιώματα του λαού και θέλει τη νεολαία να σκύβει το κεφάλι και να μην διεκδικεί τα δίκια της.

Το σύστημα θέλει αυτή η δίκη να περάσει στα ψιλά επειδή ξέρει πολύ καλά πως η νεολαία θυμάται όσα έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη και πως οι αιτίες που την έβγαλαν στο δρόμο να διαδηλώνει την οργή της μαζικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Ακόμα και τώρα, 13 μήνες μετά τη δολοφονία, το αίτημα της καταδίκης των δολοφόνων, που εκφράστηκε στα περσινά γεγονότα, παραμένει ανεκπλήρωτο. Ταυτόχρονα, η κρατική τρομοκρατία και καταστολή, που καταγγέλθηκε από το μαζικό κίνημα, δυναμώνει…

Με αυτή τη δίκη, το σύστημα θα προσπαθήσει να διαγράψει από τις μνήμες του λαού και της νεολαίας το Δεκέμβρη του αγώνα μας και να αθωώσει, αν όχι τους δικούς του ανθρώπους, την πολιτική του που θα συνεχίσει να μας βγάζει στο δρόμο να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Το μαθητικό κίνημα και η νεολαία δεν ξεχνούν! Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας!

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ BIA ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου