Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΕ, ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ…

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες νεολαίας και λαού που διαδήλωσαν χθες κόντρα στην αστυνομοκρατία, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παρά το όργιο τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταπατώντας το άσυλο, κλείνοντας τα σχολεία για τη γρίπη (του Δεκέμβρη...), εισβάλλοντας σε στέκια συλλογικοτήτων και κάνοντας εκατοντάδες προσαγωγές-συλλήψεις, οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων τις χώρας πλημμύρισαν ξανά από την οργή της νεολαίας. Οργή για την καθημερινότητα που ζούμε, για το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη με χημικά και κλομπ, την προσαγωγή 88 ατόμων στην ΓΑΝΘ και τη σύλληψη 6 εξ' αυτών. Καταγγέλλουμε την καταπάτηση του ασύλου τόσο στις 5 όσο και στις 6 Δεκέμβρη και τις συλλήψεις ανήλικων νεολαίων από το χώρο του ΑΠΘ. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι εκατοντάδες διαδηλωτές ή αγωνιστές που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.

Το όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να λυγίσει την αγωνιστικότητα της νεολαίας έχει σα στόχο το σύνολο του λαού. Έχει σα στόχο να περάσει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει η πλουτοκρατία και η ΕΕ. Το νέο προϋπολογισμό λιτότητας. Τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το σύγχρονο δουλεμπόριο. Την ανεργία και τη μίση δουλειά-μισή ζωή. Την ισοπέδωση της ασφάλισης και της δωρεάν περίθαλψης. Την κατάργηση του δικαιώματος στις σπουδές, τα σχολεία εξεταστικά-κάτεργα, τα πτυχία-κουρελόχαρτα (για όσους καταφέρουν να τα αποκτήσουν).

Είναι σίγουροι ότι η τα μέτρα που θα πάρει το κηφηναριό που έχει καθίσει στο σβέρκο του λαού, θα ξεσηκώσουν τεράστιες αντιδράσεις. Γι' αυτό ανατριχιάζουν κάθε φορά που βλέπουν τη νεολαία στους δρόμους. Γι' αυτό έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να την πειθαρχήσουν. Γι' αυτό απαιτούν την ευθυγράμμιση της υποταγμένης Αριστεράς. Γι' αυτό κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες, ποινικοποιούνται οι καταλήψεις και στοχοποιείται το άσυλο. Γι' αυτό ρίχνουν βιτριόλι στις συνδικαλίστριες, απολύουνε συνδικαλιστές. Γι' αυτό κηρύσσεται "έκνομος" όποιος δε σκύβει το κεφάλι.

Την ίδια στιγμή τολμάνε και μιλάνε για καταδίκη της βίας "από όπου κι αν προέρχεται", απαιτώντας πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, απαιτώντας από τη νεολαία να γυρίσει και το άλλο μάγουλο στους βασανιστές της. Τέτοια πιστοποιητικά το κίνημα δε δίνει.

Η τρομοκρατία αυτή είναι υπόθεση όλου του λαού και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Να ανοίξουμε το ζήτημα σε αυτούς που στοχεύουν, δηλαδή το λαό και το δικαίωμα του να αγωνίζεται. Στη σχολή, στη δουλειά, στη γειτονιά. Να πάρουμε αποφάσεις στήριξης των συλληφθέντων. Γιατί το ζήτημα δε θα κριθεί στην "στρατιωτική" αντιπαράθεση με την αστυνομία, αλλά στο αν θα νιώσει ο κόσμος αυτή την υπόθεση σα δικιά του.

Η πρώτη και καλύτερη απάντηση είναι η πραγματοποίηση των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων τη Δευτέρα 7/12. Αλλά και η πραγματοποίηση συνελεύσεων σε κάθε μαζικό χώρο, με σκοπό τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ξαναβάζοντας μπροστά όλες τις αιτίες που μας βγάζουν στο δρόμο και στοχεύοντας στα επίδικα της πολιτικής τους, με σκοπό την πλήρη ανατροπή της, με στόχο να αποτραπεί ο σύγχρονος Μεσαίωνας που μας επιβάλλουν. Για να πάρουμε τις ζωές μας ξανά στα χέρια μας. Για να έρθουν οι δικές μας μέρες.

Ό,τι και κάνει η κυβέρνηση και το σύστημα, τα ρυάκια της αντίστασης εκεί θα οδηγήσουν! Όσο και να λυσσάνε, όσο και να τρομοκρατούνε, η γενιά μας έχει επιλέξει το δρόμο της!


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ στους ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου