Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από τον Ιούλιο αγωνιζόμαστε με τις 7 συναδέλφισσες που απολύθηκαν τον Ιούνιο από τον Δήμο και την Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου, μετά από επτά χρόνια δουλειάς. Όλον αυτό τον καιρό φωνάζουμε μαζί με τους αλληλέγγυους συλλόγους ότι οι απολύσεις είναι παράνομες. Αποδείχτηκε για τις τέσσερις που είχαν δικαιωθεί σε δικαστικό αγώνα, με απόφαση Αρείου Πάγου και αυτές τις μέρες δημοσιεύεται σε ΦΕΚ.

Οι άλλες τρεις απολυμένες Παγώνα Μακρή, Δέσποινα Λαγίδου, Κεραμιδά Μαρία και άλλες δυο συνάδελφοι που η μια συνεχίζει να εργάζεται και η μια προσλήφθηκε στο κέντρο θερινής απασχόλησης, προσέφυγαν στον ΑΣΕΠ με αίτηση θεραπείας της απόφασης, με την οποία κρινόταν ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις μετατροπής των συμβάσεών τους. Στις 9 Οκτώβρη βγήκε η απορριπτική απόφαση από τον ΑΣΕΠ για τις τέσσερις, ενώ πριν λίγες μέρες βγήκε η απόφαση για την μια συνάδελφο και κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης.

Που είναι το παράξενο, θα αναρωτηθεί κάποιος.

Εδώ ακριβώς είναι η ουσία της καταγγελίας μας. Οι τρεις απολυμένες και η δικαιωμένη προσλήφθηκαν την ίδια μέρα και με ίδιες συμβάσεις εργαζόταν στην δημοτική επιχείρηση, ίδια χρόνια. Το ίδιο και η τέταρτη μόνο που εργαζόταν αλλού. Όλες πήραν απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Πως κρίνει το ΑΣΕΠ συνάδελφοι;

Πως το ΑΣΕΠ που εξετάζει τις προϋποθέσεις έκρινε διαφορετικά; Οι προϋποθέσεις προκύπτουν από τα δικαιολογητικά που στέλνονται από τους δήμους. Ποιος εγγυάται ότι έστειλαν τα ίδια για όλες; Ξέρουν να ετοιμάζουν δικαιολογητικά που θα απορρίψουν το αίτημα όταν θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάποιους. Αυτή είναι η αξιοκρατία του ΑΣΕΠ! Αυτή την αξιοκρατία τάζουν στους νέους!

Ήταν ενοχλητικές οι εργαζόμενες που διεκδικούσαν το δίκιο τους πριν και μετά την απόλυση, συλλογικά. Δεν είχε καταφέρει ο Πρόεδρος να τις χειραγωγήσει με την πολυπόθητη ανανέωση της σύμβασης, με τις απειλές μέσα στην επιθεώρηση εργασίας ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθώντας να τις πείσει να μην αγωνίζονται με τον σύλλογο και ήταν πολύ σίγουρος για την απορριπτική απόφαση του ΑΣΕΠ, πριν ο ΑΣΕΠ αποφασίσει!

Και οι τρεις εργαζόμενες έκαναν επίσχεση εργασίας με απόφαση συνέλευσης. Έκαναν και άλλοι επίσχεση εργασίας αλλά δεν μπορούσε να τους απολύσει όλους και επειδή συνεχιζόταν τα προγράμματα στα οποία εργαζόταν και τον δέσμευαν οι εγκύκλιοι και επειδή έτσι δρα κάθε εργοδότης. Δεν τους απολύει όλους, απολύει κάποιον ή κάποιους και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Με τον σύλλογο προσέφυγαν, οι απορριφθείσες, κατά της απόφασης του ΑΣΕΠ στα δικαστήρια και οι απολυμένες προσέφυγαν στα δικαστήρια για παράνομη και εκδικητική απόλυση εξ αιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, όπως την διεκδίκηση δεδουλευμένων και της μόνιμης δουλειάς.

Ο σύλλογος θα αναδείξει το θέμα στους εργαζόμενους και στους αλληλέγγυους φορείς, θα αγωνιστεί μαζί με όλους για την δικαίωσή τους και θα παλέψει με κάθε τρόπο για την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ και την επαναπρόσληψή τους.

Δεν θεωρούμε δικαίωση την οκτάμηνη σύμβαση με μειωμένο ωράριο.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 8-12-09


ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου