Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση για την πορεία 06/12/09

Παρά το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού από μεριάς κυβέρνησης-ΝΔ-ΜΜΕ, δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές πλυμμήρισαν τους δρόμους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας τιμώντας αγωνιστικά την πρώτη επέτειο από την δολοφονία του μικρού Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη που ακολούθησε. Λαός και νεολαία έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως δεν πρόκειται να ανεχτούν το διαρκές χτύπημα των δικαιωμάτων τους στην εργασία και την παιδεία, τη διαρκή καταπάτηση ακόμα και των στοιχειοδέστερων δημοκρατίκων δικαιωμάτων.

Το σκηνικό βίας και τρομοκρατίας άρχισε να στήνεται από τις προηγούμενες μέρες με την αστυνομοκρατία και χαφιεδοκρατία σε όλο το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, με τις δεκάδες "προληπτικές" προσαγωγές και ξυλοδαρμούς, με την προσπάθεια κατάλυσης του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, με την εισβολή στο στέκι "Ρεσάλτο" και τις συλλήψεις αγωνιστών που ακολούθησαν, την ίδια ώρα που σύσσωμο το πολιτικό επιτελείο της κυβέρνησης έδινε πλήρη κάλυψη στα όργανα βίας και καταστολής, μιλώντας για "μηδενική ανοχή".

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ακόμα και η πρόσβαση στην πορεία ήταν αμφίβολη με χιλιάδες αστυνομικούς σε κάθε γωνιά να διεξάγουν ελέγχους, "προληπτικές" προσαγωγές και τραμπουκισμούς αγωνιστών. Προκλητικότητα και τρομοκρατία που συνεχίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας με διαρκή ρίψη δακρυγόνων, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών στο σωρό. Στο Σύνταγμα σημειώθηκε αναίτια και προκλητική επίθεση αστυνομικών της ομάδας Δέλτα σε μπλοκ αγωνιστών του ΕΕΚ, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της αγωνίστριας Αγγελικής Κουτσουμπού και την σύλληψη 5 αγωνιστών.

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε όλες τις παραπάνω ενέργειες τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας και συνεχίζουμεστο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση και κατάκτηση των δικαιωμάτων μας σε σπουδές-δουλειά-δημοκρατικές ελευθερίες, καλώντας λαό και νεολαία να διαδηλώσει μαζικα αυρίο Δευτέρα 7 Δεκέμβρη στα κατά τόπους πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου