Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ούτε μια μέρα περίοδος χάριτος για τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Από τις 5 του Οκτώβρη έχουμε καινούρια κυβέρνηση στη χώρα. Μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ξαναέρχεται στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, με ισχυρή αυτοδυναμία και μεγάλη ποσοστιαία διαφορά από τη ΝΔ. Ο απερχόμενος Καραμανλής, βγήκε με προεκλογικό πρόταγμα το διετές πάγωμα των μισθών. Από την άλλη ο Παπανδρέου δεν είπε κάτι διαφορετικό, αλλά για αυξήσεις ψίχουλα σε σχέση με τις ανάγκες που έχει πλέον ο κόσμος.

Στο ίδιο κλίμα και η κατάσταση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η μη τοποθέτηση κατά την προεκλογική περίοδο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πάνω στα επίδικα θέματα που υπάρχουν μέσα στην εκπαίδευση, δείχνει πολλά. Ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ ως νέα κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα του Νόμου- πλαίσιο, πάνω στο ζήτημα της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για την αναγνώριση των ΚΕΣ, την αναθεώρηση του άρθρου 16. Για να φρεσκάρουμε όμως τη μνήμη μας, η τοποθέτηση της Διαμαντοπούλου, ως υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, που πλέον ανέλαβε και το Υπουργείο Παιδείας, ήταν ότι η ΝΔ ενώ ψήφισε το Νόμο- πλαίσιο αργεί να τον εφαρμόσει. Δηλαδή, αργεί να διαγράψει τους φοιτητές που είναι πάνω από 2ν έτη, αργεί να καταργήσει το δωρεάν σύγγραμμα μέσα από την πολλαπλή βιβλιογραφία, αργεί να επιβάλλει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα από την αναγνώριση των ΚΕΣ- ΙΕΚ και την υπαγωγή τους σε κοινό σύστημα αξιολόγησης.

Αλλά και έξω από τα ζητήματα Παιδείας, το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών είναι το επικάλυμμα νέων μέτρων που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα, με νέες φοροεπιδρομές, με νέους περιορισμούς των μισθών και συντάξεων, με χτύπημα των δικαιωμάτων στην ασφάλιση και την περίθαλψη. Αλλά και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο Παπανδρέου βιάστηκε να δείξει την υποτέλειά του στους Αμερικάνους και να προσδέσει με πιο έντονο τρόπο τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστικών ΗΠΑ. Όσο η επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών εντείνεται, ανοίγουν μέτωπα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, και κάθε δήλωση και στάση υποτέλειας, βάζει σε νέους κινδύνους και τον δικό μας λαό.

Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η στάση του, οι κυβερνήσεις του επί 20 χρόνια, αλλά και οι προεκλογικές δηλώσεις, δεν πρέπει να μας αφήνουν σε εφησυχασμό. Περίοδος χάριτος δεν μπορεί να δωθεί ούτε για μία μέρα. Η σπουδάζουσα νεολαία έχει χρέος να είναι και αυτή στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ενάντια στο Νόμο- πλαίσιο, την αναγνώριση των ΚΕΣ. Ως προς αυτό δε χωρά καμία αυταπάτη ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει άλλη ρότα από τη ΝΔ.


- Να ανατραπεί ο Νόμος- πλαίσιο
- Κάτω ο Νόμος για τα ΚΕΣ και η κοινοτική οδηγία 36/05
- Αντίσταση-αγώνας ενάντια στην πολιτική του συστήματος
- Όλοι οι σύλλογοι να πάρουν αποφάσεις αγώνα. Όλοι οι φοιτητές στο δρόμο


Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ ΤΕΙ

1 σχόλιο:

  1. μα αυτό είναι το λάθος όλων μας.

    δεν έχουμε καινούργια κυβέρνηση.

    Κυβερνηση ΠΑΣΟΚ έχουμε, δηλ.

    του χρηματιστηρίου , των Ιμίων, της Siemens!!!, του Τσέτιν.

    Τι περιμένουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή