Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στη Γ.Σ. του συλλόγου μας που έγινε την Τρίτη, 20/10 γίναμε μάρτυρες μιας αντιδημοκρατικής ενέργειας από τις... "δημοκρατικές" παρατάξεις του συλλόγου. Στο τέλος της συνέλευσης, την ώρα που κατατίθονταν τα ψηφίσματα, η ΠΚΣ με τη στήριξη των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, με απροκάλυπτο και αντιδημοκρατικό τρόπο δεν επέτρεψαν στις Αγωνιστικές Κινήσεις να καταθέσουν ένα ψήφισμα προς ψήφιση στο σώμα, σχετικά με το θέμα του συνεδρίου της ΕΦΕΕ.
Το ψήφισμα αυτό, αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο πάει να διεξαχθεί το συνέδριο. Με μια διαδικασία εξπρές, χωρίς καμιά ενημέρωση στους φοιτητικούς συλλόγους, χωρίς να ρωτήσουν τη βάση του φοιτητικού κινήματος, τους καλούν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο στημένο από τα πάνω, με διαπαραταξιακές συμφωνίες, και που θα αναλάβει το ρόλο της υποταγής του κινήματος στις επιλογές της κυβέρνησης.
Με γελοίες προφάσεις όπως ότι "το ψήφισμα είναι αντικαταστατικό" , οι ΠΚΣ, ΠΑΣΠ, ΔΑΠ δεν επέτρεψαν να κατέβει. Ακούσαμε ακόμη, από τους κατά τα άλλα "δημοκράτες αγωνιστές" της ΠΚΣ ότι "δεν μπορούν οι σύλλογοι να πάρουν απόφαση για το πότε θα γίνει το συνέδριο της ΕΦΕΕ". Δηλαδή, αν δεν μπορούν οι σύλλογοι με τα ανώτατα όργανά τους, τις γενικές συνελεύσεις, (όπως ορίζει και το ίδιο το καταστατικό της ΕΦΕΕ) να αποφασίζουν για το πότε θα γίνει το συνέδριό τους, τότε ποιος μπορεί; Τα γραφεία του Περισσού με τις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ;
Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς συνάδελφοι είναι πως προφάσεις περί "αντικαταστατικότητας" είναι γελοίες και ανυπόστατες. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν επέτρεψαν στις Αγωνιστικές Κινήσεις να κατεβάσουν το ψήφισμα είναι γιατί δεν τους αρέσει και δεν τους συμφέρει να ανοίξει το ζήτημα της ΕΦΕΕ έτσι όπως θέλουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις. Δηλαδή μέσα από μια διαδικασία Γενικών Συνελεύσεων και ανοίγματος στους συλλόγους. Κάτι που η ΠΚΣ εδώ και χρόνια επικαλείται, αλλά τώρα δεν το κάνει αφού αρκείται σε συνομιλίες μόνο με τις παρατάξεις του συστήματος και όχι με τους φοιτητές. Ωραία τα λόγια συνάδελφοι της Πανσπουδαστικής αλλά τώρα που τίθεται πραγματικά το άνοιγμα του ζητήματος της ΕΦΕΕ στους φοιτητές, εσείς επιχειρείτε να το συγκαλύψετε.
Γι' αυτό και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη σύγκλιση συνεδρίου μακριά από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Η πρόταση μας ήταν και παραμένει η ουσιαστική ανασυγκρότηση μέσα από τους αγώνες και τη σύγκρουση με το σύστημα, των οργάνων και των συντονιστικών που θα ενώνουν τους φοιτητές. Γι΄ αυτό συμμετέχουμε μόνο στα όργανα εκπροσώπησης των συλλόγων, απέχοντας από την παγίδα της συνδιοίκησης, παλεύοντας για μία ΕΦΕΕ στο πλευρό του λαού, ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, την τρομοκρατία, την εξάρτηση, το φασισμό και την εκμετάλλευση, για μία δημόσια δωρεάν λαϊκή παιδεία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου