Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογικές επιθέσεις σε ανθρώπους και εκλογικά περίπτερα της Αριστεράς

(Αναδημοσίευση κατά μεγάλο μέρος από Aντίσταση στις γειτονιές)

Και σε αυτή τη προεκλογική περίοδο, όπως και αυτή των ευρωεκλογών, έχουμε φασιστικές επιθέσεις σε εκλογικά περίπτερα αλλά και ανθρώπους ( ο Π. Λάμπρου το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα) της Αριστεράς. Σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνουν και το "καθάρισμα" των δρόμων και γειτονιών από αφίσσες, χαρτόνια και πανό, όπου αφήνουν και το στίγμα τους.

Στα Σεπόλια για παράδειγμα τις τελευταίες μέρες καθαρίζουν ότι αφήνει ο δήμος, έτσι αφού έσκισαν ότι προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ(μ-λ), του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπήρχε, άφησαν και την "υπογραφή" τους. Τρυκάκια της "Χρυσής Αυγής" αλλά και αφίσες! Το εντυπωσιακό (λέμε τώρα!) είναι ότι ειδικά στη περιοχή γύρω απο το σταθμό του Μετρό υπάρχουν μόνιμα πεζοί αστυνομικοί οι οποίοι όταν βλέπουν συνεργεία της Αριστεράς να κολλάνε αφίσες τους παρακολουθούν "διακριτικά" ή τους "υπενθυμίζουν" ότι απαγορεύεται, τα φασιστοειδή όμως δε τα βλέπουν!

Δεν έχουμε βέβαια καμιά αυταπάτη ούτε για το ρόλο της αστυνομίας ούτε για το ρόλο των φασιστικών οργανώσεων. Τη πολιτική του συστήματος εφαρμόζουν που με αυτές τις επιθέσεις και ενέργειες στόχο έχουν τη τρομοκράτηση του λαού. "Πρόκειται για ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο λαό και τη νεολαία συνολικά, ενάντια σε κάθε προσπάθεια να οργανωθεί η λαϊκή πάλη και οι αντιστάσεις του λαού και των εργαζομένων."
Ο μόνος τρόπος περιφρούρησης του κινήματος και των αριστερών οργανώσεων είναι η ένταση των προσπαθειών για την ενδυνάμωση του λαϊκού και εργατικού κινήματος.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε μπαράζ επιθέσων και εμπρησμών σε εκλογικά περίπερα: του ΚΚΕ(μ-λ), του ΕΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μ-Λ ΚΚΕ, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

ΚΚΕ(μ-λ):

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει και καταδικάζει την απρόκλητη τραμπούκικη επίθεση παρατρεχάμενων του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής στο συναγωνιστή Πάνο Λάμπρου, δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή της επίθεσης των τραμπούκων ήταν η αποχώρηση του Λάμπρου από το πάνελ εκπομπής του EXTRA 3, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε συζήτηση για τη μετανάστευση.
Το ΚΚΕ(μ-λ), ακολουθώντας μια σταθερή αντιφασιστική στάση, αρνήθηκε πρόσκληση του ίδιου καναλιού σε συζήτηση την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη στην οποία θα συμμετείχε ξανά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.
Με την άρνησή του αυτή στιγματίζει και την αχαρακτήριστη στάση του καναλιού αυτού, το οποίο, ενώ έχει πλήρη επίγνωση του τι συνέβη, επιμένει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει.
Τι δεσμεύσεις, τέλος πάντων, έχει αναλάβει η διεύθυνση του EXTRA 3 απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ώστε να την έχει «θρονιάσει» για τα καλά σε όλα τα πάνελ;
Μήπως πληρώνουν γραμμάτια στο Μιχαλολιάκο, μιας και ο «αντιπρόεδρος» δεν έγινε κατορθωτό να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ;

Αθήνα 22-9-2009
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο κεντρικό προεκλογικό του περίπτερο στην Αθήνα (Ακαδημίας και Μασσαλίας) από ομάδα αγνώστων, οι οποίοι του έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ(μ-λ) δέχεται επίθεση. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές όπου και πάλι το περίπτερο του ΚΚΕ(μ-λ) στο κέντρο της Αθήνας είχε δεχτεί επίθεση.

Επιθέσεις σαν κι αυτή, απ’ όπου κι αν προέρχονται,, με οποιοδήποτε ιδεολογικό προκάλυμμα ή και χωρίς τέτοιο, αποτελούν φασιστικές ενέργειες που ενισχύουν το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει το σύστημα και οι δυνάμεις καταστολής. Πρόκειται για ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο λαό και τη νεολαία συνολικά, ενάντια σε κάθε προσπάθεια να οργανωθεί η λαϊκή πάλη και οι αντιστάσεις του λαού και των εργαζομένων.

Ενέργειες σαν κι αυτή, όχι μόνο δεν πρόκειται να πτοήσουν τη δράση του ΚΚΕ(μ-λ) και τη συμμετοχή του στους αγώνες, αλλά -αντίθετα- συμβάλλουν στην πιο επίμονη και αποφασιστική ενίσχυση των προσπαθειών του να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες και το εργατικό κίνημα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της τρομοκρατίας και της καταστολής.

Αθήνα 23/9/2009

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)



ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις επανειλημμένες επιθέσεις ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων σε περίπτερα και προεκλογικά κέντρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και του Κ.Κ.Ε. (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Αθήνα και του Ε.Ε.Κ. στην Πάτρα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η καταστροφή του προεκλογικού μας περιπτέρου στη Ν Ιωνία Αττικής που ακολούθησε την καταστροφή περιπτέρων σε Χανιά και Παγκράτι.

Επιθέσεις που επαναλαμβάνονται καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο, όπως είχε συμβεί και στις Ευρωεκλογές, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό του κεντρικού προεκλογικού περιπτέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Ακέραιη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και η αστυνομία που, τουλάχιστον, ανέχεται τη δράση των φασιστικών και τραμπούκικων στοιχείων. Γίνεται φανερό ότι η πολιτική περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, ο εντεινόμενος κρατικός αυταρχισμός, η τρομολαγνεία, το κυνήγι των μεταναστών «λύνει» τα χέρια κάθε λογής τραμπούκων που αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν την κρατική καταστολή.

Ξέρουμε ότι η δράση των μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων αριστερών δυνάμεων, η αταλάντευτη υποστήριξη και συμμετοχή μας από την εξέγερση του Δεκέμβρη ως τα αντιρατσιστικά και αντιπολεμικά συλλαλητήρια, από τους εργατικούς και νεολαϊστικους αγώνες ως την πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες ενοχλεί τα κόμματα εξουσίας και το ίδιο το κράτος τους.

Όμως για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες όχι μόνο δε μας φοβίζουν αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στην πάλη μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής, συντηρητικής και αυταρχικής πολιτικής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 23 Σεπτέμβρη 2009


ΕΕΚ:


ΔEΛTIO TYΠOY 21-09-2009 ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ καταγγέλλει την θρασύδειλη επίθεση στο προεκλογικό του περίπτερο στην πλατεία Όλγας, στο κέντρο της Πάτρας. Η επίθεση έλαβε χώρα αργά το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, προς ξημερώματα Κυριακής. Oι παρακρατικοί τραμπούκοι έσπασαν την αλυσίδα-λουκέτο, έβαλαν φωτιά στο προεκλογικό υλικό, έσκισαν αφίσες και αυτοκόλλητα, αναποδογύρισαν τα ταμπλό. Φαίνεται πως, σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού και σήψης του πολιτικού συστήματος, κάποιοι θέλουν να αναβιώσουν εποχές «αλήστου μνήμης» προκειμένου να τρομοκρατήσουν όσους παλεύουν για την ανατροπή του καπιταλισμού και των πολιτικών του ανδρεικέλων. Η επίθεση δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει! Δείχνει επίσης ξεκάθαρα ότι η δράση και η πολιτική παρέμβαση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος αλλά και ολόκληρης της γενιάς που βγήκε στο προσκήνιο με την εξέγερση του Δεκέμβρη διεκδικώντας την ζωή που μας κλέβουν, προκαλεί ανησυχία και εκνευρισμό στον ταξικό εχθρό. Καλούμε τους φορείς και τις συλλογικότητες της εργατικής τάξης, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και της νεολαίας, τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να καταδικάσουν την θρασύδειλη επίθεση. Καμία ανοχή στις φασιστικές και παρακρατικές επιθέσεις! Ενιαία δράση κατά των φασιστών! ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας 20/9/2009

Από το indymedia:

Επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ

Επιδρομή αγνώστων στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ στην πλατεία Κοραή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από την επίθεση καταστράφηκε ολοσχερώς το προεκλογικό υλικό του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ, η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες τέτοιου τύπου ενέργειες, όπως η καταστροφή τις τρεις τελευταίες μέρες προεκλογικού υλικού στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι, στην Καισαριανή και στη Δάφνη.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ στη Κόρινθο δέχθηκαν απειλές στη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας.

«Παρόμοιες ενέργειες, από όπου κι αν προέρχονται, είναι σίγουρο ότι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, να φιμώσουν τις αγωνιστικές δυνάμεις. Ωστόσο, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα δεν πρόκειται να φρενάρουν τη δράση του Μ-Λ ΚΚΕ, αντίθετα αυτό που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν τις προσπάθειες για το δυνάμωμα της λαϊκής αντίστασης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου