Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ένταση της καταστολής από το φθινόπωρο

Αναδημοσίευση από Αντίσταση στις γειτονιές


Το σύστημα ετοιμάζεται. Με βάση δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών η "Ελληνική Αστυνομία" εξοπλίζεται με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η βιομηχανία παραγωγής κατασταλτικών μέσων, από αύρες που θα ρίχνουν ή και θα ορμούν στους διαδηλωτές μέχρι χειροβομβίδες που θα πετούν κομάτια καουτσούκ και ηλεκτροφόρα γκλομπ. Η παρακολούθηση μέσω καμερών και κοριών ενισχύεται με νέες κάμερες και υπερκοριούς που θα μπορούν να παρακολουθούν μέχρι και 800 άτομα ταυτόχρονα! Ακόμη και επέκταση της δράσης της ομάδας Δ στις γειτονιές σκέφτονται.

Και όλα αυτά με πρόσχημα τη τρομοκρατία, τη δίκη των δολοφόνων του Αλέξη και την επέτειο της δολοφονίας, επίσης, του Αλέξη! Προφανώς έχουμε να ακούσουμε και να δούμε πολλά στο άμεσο μέλλον από τα ΜΜΕ, με το πρόσχημα του πλησιάσματος στην 6η του Δεκέμβρη. Ότι λίγο ως πολύ ακούμε για την επέτειο της 17 Νοέμβρη με στόχο την ενεργοποίηση των "συντηρητικών αντανακλαστικών" της κοινωνίας.

Πρώτα θύματα της καταστολής οι "αδύναμοι" μετανάστες και η "ατίθαση" νεολαία, μη τυχόν και σηκώσουν κεφάλι και οι άλλοι, οι εργάτες, οι αγρότες, ο λαός όλος και τότε ποιός τους σώζει!

Προφανώς αυτά που φοβάται το σύστημα, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, είναι ακριβώς τα ξεσπάσματα τύπου Δεκέμβρη. Πολύ περισσότερο την ανάμειξη του λαού σε αυτά, το μπόλιασμά τους με τη εργατική τάξη, που μπορεί μεν να είναι ανοργάνωτη τώρα αλλά είναι μπροστά μας και το δικό της ξέσπασμα. Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν με το ασφαλιστικό. Φοβάται γι' αυτό ετοιμάζεται γιατί δεν του έχει μείνει τίποτ' άλλο από την καταστολή. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι
η πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας, της λιτότητας, της ανασφάλειας και του εργασιακού μεσαίωνα, η πολιτική που βάζει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση της νεολαίας, της στερεί τα όνειρα και της καταστρέφει τη ζωή, πάει χέρι-χέρι με τους τρομονόμους και τα νέα ιδιώνυμα, την ένταση της καταστολής, την απαγόρευση και το χτύπημα απεργιών και πορειών, την απογείωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, την ασύδοτη δράση των μπράβων και των παρακρατικών μηχανισμών. Γιατί το σύστημα και οι πολιτικοί του εκφραστές γνωρίζουν καλά, ιδιαίτερα μετά το Δεκέμβρη και εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσης, ότι οι πιο μαζικές και ελπιδοφόρες (για το λαό) κοινωνικές εκρήξεις βρίσκονται μπροστά μας.
Γι αυτό και θωρακίζονται, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Από την ιδεολογική χειραγώγηση και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, μέχρι το νομικό οπλοστάσιο και τις δυνάμεις καταστολής.
Στόχος τους ο λαός και η νεολαία. Η τρομοκράτησή τους, η υποταγή τους. Για να μπορούν να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους και το φαγοπότι τους.


Αντίστοιχα πρέπει να προετοιμάζεται και το λαϊκό κίνημα. Με τη απόκρουση της προσπάθειας ενεργοποίησης των "συντηρητικών αντανακλαστικών" της κοινωνίας με τη μαζικοποίηση των αντιστάσεων και των αγώνων του λαού στους εργασιακούς χώρους, στη γειτονιά, στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία, παντού!


Η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και η επέτειος για τον χαμό του έχουν σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία

Καουτσούκ, taser και αύρες κατά διαδηλωτών

Πυρετός προετοιμασίας στην ΕΛ.ΑΣ. για ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο
Οι αύρες με το «κανονάκι» νερού χρησιμοποιούνται από πολλές αστυνομίες  και θεωρούνται αποτελεσματικές στη διάλυση διαδηλώσεων
Σε προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα θερμού φθινοπώρου έχει αποδυθεί η Ελληνική Αστυνομία. Η δίκη των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά και η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία έχει σημάνει από τώρα συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. που προσπαθεί να μην πιαστεί απροετοίμαστη.
πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου