Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!


Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του

μας καίνε, μας ρημάζουν, μας κόβουν την ανάσα!!!

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!

Μια ακόμη εφιαλτική επανάληψη των πυρκαγιών του 2007 έζησε ο ελληνικός λαός. Μέσα σε τέσσερα 24ωρα, περισσότερα από 300.000 στρέμματα γης σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία έγιναν κάρβουνο. Δάση, καλλιέργειες και σπίτια αφανίστηκαν, ενώ οι συνέπειες -περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές- είναι ανυπολόγιστες.

Για μια ακόμη φορά, η πολιτική την οποία υπηρετούν πιστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησε στον όλεθρο και την καταστροφή: η πολιτική της εμπορευματοποίησης των πάντων, της προκλητικής αδιαφορίας για τη ζωή και το μέλλον του λαού και του τόπου, της τσιμεντοποίησης και της υπόκλισης στα συμφέροντα του μεγάλου κεφάλαιου. Είναι η ίδια πολιτική που στηρίζει τον αφανισμό των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Δεν πρόκειται για ανικανότητα της κυβέρνησης, όπως αποπροσανατολιστικά ή με αφέλεια σπεύδουν να διατρανώσουν όσοι ξυπνούν και κοιμούνται με το... όραμα των εκλογών. Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή! Επιλογή που φαίνεται τόσο από την ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων δασοπυρόσβεσης όσο και -κυρίως- από την ανοιχτή στήριξη και νομιμοποίηση των μεγάλων συμφερόντων που έρχονται να καταπατήσουν οτιδήποτε έχει καεί. Η Ηλεία και η Αρκαδία, η Πάρνηθα και ο Υμηττός αποτελούν τρανές αποδείξεις. Όπως αποδείξεις αποτελούν ο Ελαιώνας και τα πάρκα της Αθήνας που αφανίζονται κάτω από τόνους τσιμέντου. Πρόκειται για την ίδια επιλογή που συνεχίζει και επιταχύνει την καταστροφή του Κορινθιακού Κόλπου για χάρη του μεγάλου, ντόπιου και ξένου, κεφάλαιου μέσα από τη δημιουργία και επέκταση ρυπογόνων εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που αφήνει ατιμώρητη την εξωφρενική ρύπανση του Ασωπού και τόσα άλλα.

Πόσο βολικά έρχονται, αλήθεια, τα πράγματα για τα σχέδια του κεφάλαιου και των κυβερνήσεών του! Οι πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 «συνέπεσαν» με τα σχέδια για τη διάνοιξη της Ιονίας Οδού και με τα σχέδια παράδοσης τεράστιων εκτάσεων γης της Ανατ. Πελοποννήσου σε ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας! Οι φετινές πυρκαγιές στην Ανατ. Αττική «συνέπεσαν» με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που προβλέπει την ανοικοδόμηση 200.000 στρεμμάτων γης στην Ανατ. Αττική(!!!), αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας που θα διαπερνούν τον Υμηττό που στέκεται «εμπόδιο» στα σχέδια αυτά και αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.

Πόσο βολικές είναι, αλήθεια, οι πυρκαγιές αυτές για την αστική τάξη που «οραματίζεται» μια Αθήνα αβίωτη και απάνθρωπη των 8.000.000 κατοίκων και μια Ελλάδα με την επαρχία ερημωμένη, την αγροτιά ξεκληρισμένη και τη βιομηχανία διαλυμένη, μια Ελλάδα «γκαρσόνι» των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει απερίφραστα αυτήν την πολιτική και όσους την προωθούν και τη στηρίζουν, να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στα αδηφάγα, εφιαλτικά σχέδια του κεφάλαιου και των κυβερνήσεών του. Κόντρα στη λογική «βουβής διαμαρτυρίας» αλλά και του αποπροσανατολιστικού ρόλου του εθελοντισμού και των διάφορων ΜΚΟ που στοχεύουν στην εξίσωση του θύτη με το θύμα, στην ενοχοποίηση του λαού και την απαλλαγή των πραγματικών υπεύθυνων για το έγκλημα αυτό. Και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συμβάλουν όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις, οι τοπικές πρωτοβουλίες, οι δημοτικές κινήσεις και οι κινήσεις γειτονιάς.

§ άμεση και πλήρησ αποζημίωση των πληγέντων.

§ δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων.

§ αναδάσωση των καμένων περιοχών.

§ αντισταση σε καθε προσπάθεια αποχαρακτηρισμού και αλλαγής χρήσης ΓΗΣ.

ΚΚΕ(μ-λ)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

cpgml@otenet.gr, simea@kkeml.gr

28/8/2009 www.kkeml.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου