Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα

Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597

www.kkeml.gr e-mail: cpgml@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το σύστημα και η πολιτική του, οι πραγματικοί εμπρηστές!


Μια ακόμη εφιαλτική επανάληψη των πυρκαγιών του 2007 έζησε ο ελληνικός λαός. Μέσα σε τέσσερα 24ωρα, περισσότερα από 300.000 στρέμματα γης σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία έγιναν κάρβουνο. Δάση, καλλιέργειες και σπίτια αφανίστηκαν, ενώ οι συνέπειες -περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές- είναι ανυπολόγιστες.

Για μια ακόμη φορά, η πολιτική την οποία υπηρετούν πιστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησε στον όλεθρο και την καταστροφή: η πολιτική της εμπορευματοποίησης των πάντων, της προκλητικής αδιαφορίας για τη ζωή και το μέλλον του λαού και του τόπου, της τσιμεντοποίησης και της υπόκλισης στα συμφέροντα του μεγάλου κεφάλαιου. Είναι η ίδια πολιτική που στηρίζει τον αφανισμό των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Δεν πρόκειται για ανικανότητα της κυβέρνησης, όπως αποπροσανατολιστικά ή με αφέλεια σπεύδουν να διατρανώσουν όσοι ξυπνούν και κοιμούνται με το... όραμα των εκλογών. Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή! Επιλογή που φαίνεται τόσο από την ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων δασοπυρόσβεσης όσο και -κυρίως- από την ανοιχτή στήριξη και νομιμοποίηση των μεγάλων συμφερόντων που έρχονται να καταπατήσουν οτιδήποτε έχει καεί. Η Ηλεία και η Αρκαδία, η Πάρνηθα και ο Υμηττός αποτελούν τρανές αποδείξεις. Όπως αποδείξεις αποτελούν ο Ελαιώνας και τα πάρκα της Αθήνας που αφανίζονται κάτω από τόνους τσιμέντου.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει απερίφραστα αυτήν την πολιτική και όσους την προωθούν και τη στηρίζουν, να απαιτήσει από το κράτος την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων, τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και την αναδάσωση των καμένων περιοχών, καθώς και να αντισταθεί σε όποια προσπάθεια αποχαρακτηρισμού και αλλαγής χρήσης επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα. Καλεί όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις, τις τοπικές πρωτοβουλίες, τις δημοτικές κινήσεις και τις κινήσεις γειτονιάς να συμβάλουν στην οργάνωση κινηματικών πρωτοβουλιών καταδίκης αυτού του νέου εγκλήματος.


Αθήνα 24/8/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου