Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Τρίτη 7 Ιουλίου στις 7.00 μμ στην Ινδική πρεσβεία πίσω από το άγαλμα του Τρούμαν.




Στο στόχαστρο των πολυεθνικών και της κυβέρνησης, κεντρικής και τοπικής έχει μπει η γη των Αντιβάσι (αυτόχθονες.της Ινδίας). Τα γεγονότα στην περιοχή της Λαλγκάρ, διακόσια περίπου χιλιόμετρα από την Καλκούτα, ξεκίνησαν τον περσινό Νοέμβρη. Στα πλαίσια μιας γενικευμένης αντίθεσης των φτωχών ακτημόνων αγροτών στα σχέδια για την εκχώρηση 5 χιλιάδων στρεμμάτων στην σιδηρουργία Jindal Steel Works, για να κατασκευαστεί ένα χημικό εργοστάσιο, ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας. Η ψευτο-κομμουνιστική κυβέρνηση στην Καλκούτα στα πλαίσια των προγραμμάτων στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, αποφάσισε να παρέχει σκανδαλωδώς κίνητρα και γη στην εταιρία για να επενδύσει, αγνοώντας τις διαθέσεις των κατοίκων και αρπάζοντας την γη που για αιώνες καλλιεργούν και διεκδικούν ταυτόχρονα. Σε απάντηση αυτών των σχεδίων οι αγρότες με επικεφαλής μετωπικές λαϊκές οργανώσεις, έδιωξαν τις κρατικές αρχές από την περιοχή και για ένα διάστημα έξι μηνών περίπου, ανακήρυξαν μια περιοχή 1000 τετραγωνικών μιλίων σε απελευθερωμένη ζώνη. Εγκατέστησαν οδοφράγματα και σημεία ελέγχου και εκπόνησαν αναπτυξιακά, εκπαιδευτικά και υγειονομικά προγράμματα στην βάση της συνεργασίας των χωριών της περιοχής, με ίδιους πόρους και με δομές αυτό-οργάνωσης και συλλογικότητας.

Ύστερα από την συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι ψευτο-κομμουνιστές που κυβερνάνε στην Καλκούτα στις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές και από το γεγονός πως το κίνημα στην Λαλγκάρ άρχισε να εξαπλώνεται η τοπική κυβέρνηση ζήτησε την συνδρομή της κεντρικής εξουσίας.

Από τις 19 Ιούνη ξεκίνησε η επιχείρηση καταστολής του λαού του Λαλγκάρ. Για την αντιμετώπιση του δράσης και του ρόλου του του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) στην περιοχή έστειλαν τις ειδικές δυνάμεις COBRA, ειδικούς στην εξόντωση των Μαοϊκών ανταρτών. Οι δυνάμεις καταστολής έχουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και εντολή να βαρέσουν στο ψαχνό.
Παρά τις πρώτες δηλώσεις για την επιτυχία της επιχείρησης δεν είναι λίγοι εκείνοι, ακόμα και αστοί αναλυτές που ήδη μιλάνε για σαφή ένδειξη αδυναμίας των κυβερνητικών ψευτο-κομμουνιστών στην Καλκούτα να ελέγξουν την περιοχη. Οι οποίοι επιπλέον προβλέπουν την αποτυχία των στρατιωτικών και αστυνομικών μέτρων, τα οποία δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

Οι Μαοϊκοί κήρυξαν διήμερη γενική απεργία και έκλεισαν τα πάντα σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Η κεντρική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση συναγερμού σε πέντε κρατίδια. Απαγόρευσε την επίσκεψη στην περιοχή της Λαλγκάρ ακόμη και σε ΜΚΟ με πρόσχημα την απρόσκοπτη δράση των δυνάμεων ασφαλείας.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Γιατί όποια κι αν είναι η έκβαση θα γραφτεί με το αίμα του λαού της Λαλγκάρ. Αλλά από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι το αίμα των αθώων θυμάτων μόνο αλλά των κολασμένων της γης που διεκδικούν το δίκιο τους και τη θέση τους αρνούμενοι πια να σκύψουν για άλλη μια φορά το κεφάλι.

Το ΚΚΕ(μ-λ) είναι στο πλευρό του λαού της Λαλγκάρ και του δίκαιου αγώνα τους, καταδικάζει τις σφαγές, καταγγέλλει τη στάση των ψευτο-κομμουνιστών που κυβερνάνε στην Καλκούτα και καλεί κόμματα, οργανώσεις, σχήματα, κινήσεις, ανένταχτους αγωνιστές, σε παράσταση-πικετοφορία διαμαρτυρίας την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 7.00 μμ στην Ινδική πρεσβεία πίσω από το άγαλμα του Τρούμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου