Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ !

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο παραπέρα ξεπούλημα της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Παρά την γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή για την πολιτική του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις τηλεπικοινωνίες, τα λιμάνια, τις αερομεταφορές κλπ σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων με αρχή την ΕΥΑΘ και την ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου –ξένου και ντόπιου- κεφαλαίου.

Οι πολιτικές ξεπουλήματος δεν είναι ανακάλυψη και πολιτική μόνο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελούν συνέχεια και αναβάθμιση των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξαν τον δρόμο για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εφαρμογή των κριτηρίων του κέρδους στις δημόσιες επιχειρήσεις. Είναι πολιτικές που υπαγορεύουν τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να υπηρετηθούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Το ξεπούλημα αυτό δεν στοχεύει μόνο στην εξασφάλιση ορισμένων εκατομμυρίων ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ούτε φυσικά γίνεται για την ανάπτυξη , την τεχνογνωσία και άλλα παραμύθια που λένε τα τσιράκια της κυβέρνησης και των μονοπωλίων. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας συνολικής αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής που επιδιώκει να φέρει μεγαλύτερο πλούτο στην ολιγαρχία και να φορτώσει και άλλα οικονομικά βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων.

Η παραπέρα εκποίηση της ΕΥΑΘ, αποτελεί μια σκανδαλώδη έκφραση αυτής της γενικής πολιτικής γιατί προσπαθεί να αρπάξει ένα βασικό και ζωτικό δημόσιο φυσικό αγαθό, όπως είναι το νερό και να το κάνει εμπόρευμα, για να βγάζουν κέρδη οι καπιταλιστές και οι πολυεθνικές. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι να πληρώνουν για χρυσάφι, το νερό που καταναλώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, να χειροτερέψει η ποιότητα του, να προσανατολιστεί η επιχείρηση νερού σε δραστηριότητες που θα υπονομεύουν τον σκοπό της και οι εργαζόμενοι σε αυτήν να χάσουν δικαιώματα και κατακτήσεις .

Ο αγώνας για να σταματήσει το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ αφορά με ζωτικό τρόπο όλους τους εργαζόμενους και τον λαό. Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση και συσπείρωση για να εμποδιστούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, πρέπει να υποστηριχτεί πολύπλευρα από όλους τους εργαζόμενους , τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να παρθούν πλατιές πρωτοβουλίες συσπείρωσης και κοινής δράσης.

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

ΚΚΕ(μ-λ)

Ιούνης 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου