Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ!



Με τον πιο απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο συνεχίζεται η δράση των κρατικών μηχανισμών καταστολής ενάντια στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι διαβόητες «επιχειρήσεις-σκούπα», οι προ-σαγωγές, οι εξευτελισμοί και η ωμή βία ενάντια σε εκατοντάδες μετανάστες, σε ανθρώπους της δουλειάς και του μό-χθου που -εξαιτίας της φτώχιας και των πολέμων που σκορπά «απλόχερα» ο ιμπεριαλισμός- ξεριζώθηκαν από τους τό-πους τους αναζητώντας μία καλύτερη τύχη.

Και τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μένουν μόνο σε αυτά. Με την ουσιαστική συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και με τις ρατσιστικές κραυγές του ΛΑΟΣ να καλλιεργούν το απαραίτητο κλίμα μίσους και ξενοφοβίας, αυτά που περιμένουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες είναι ακόμη χειρότερα: Στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλάκιση έως και 12 μή-νες, και απέλαση από τη χώρα με συνοπτικές διαδικασίες. Μέτρα που για πολλούς από αυτούς ισοδυναμούν με θανατική καταδίκη, όπως στην περίπτωση του Τούρκου αγωνιστή Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ και εκατοντάδων άλλων πολιτικών προσφύγων.

Μέτρα που συνοδεύονται από την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και των κάθε είδους φασιστοσυμμοριών, αλλά και τη στοχοποίηση κάθε φωνής που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών.

Ένα από αυτά είναι και η ξεδιάντροπη τροπολογία που ψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία αρκεί και μόνο να κατηγορηθεί μετανάστης για «σοβαρά αδικήματα» ώστε να απελαθεί!!! Μια τροπολογία-απειλή για ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες, και όχι μόνο γι’ αυτούς που χαρακτηρίζονται «παράνομοι» ή «λαθραίοι» επειδή το κράτος αρνείται να τους δώσει χαρτιά. Μια τροπολογία-απειλή συνολικά για τα δημοκρατικά δικαιώματα στον τόπο μας, από ένα σύστημα που με ραγδαίους ρυθμούς ενισχύει την κρατική τρομοκρατία και τους μηχανισμούς καταστολής.

Η Μανωλάδα, το Εφετείο, οι στοιβαγμένοι σαν τα ζώα μετανάστες του Αγ. Παντελεήμονα, ο καταυλισμός στην Πάτρα και όλο το σκηνικό τρόμου που έχουν στήσει το κράτος και οι μηχανισμοί του, μαζί με τα ΜΜΕ, δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που πρόκειται άμεσα να δούμε. Διότι όλη αυτή η έξαρση των διώξεων και των επιθέσεων στους μετα-νάστες αποτελεί επιλογή και εντολή της ίδιας της ΕΕ -με αφορμή και την οικονομική κρίση- και την οποία υλοποιεί προθυμότατα η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ. Είναι η εφαρμογή του κατάπτυ-στου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που υιοθέτησε η ΕΕ τον Οκτώβρη του 2008 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την «εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών».

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Διότι αυτοί που ζητούν τη συναίνεσή μας σε αυτή την επίθεση, αυτοί που υποδαυλίζουν τα ρατσιστικά αισθήματα και κάνουν κηρύγματα μίσους και φανατισμού, το κράτος και οι μηχανισμοί του, είναι οι ίδιοι που χτυπούν και τα δικά μας δικαιώματα, στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη μόρφωση. Είναι οι ίδιοι που ποινικοποιούν τους αγώνες μας, τις απεργίες και τις διαδηλώ-σεις. Είναι οι ίδιοι που μας ζητούν καθημερινά να θυσιάσουμε όλο και περισσότερα για λογαριασμό του κεφάλαιου.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εχθροί και όχι οι μετανάστες, τα ταξικά μας αδέλφια που σήμερα ζουν αυτά που έζησε στο παρελθόν ο δικός μας λαός, αυτά που μπορεί και στο άμεσο μέλλον να ξαναζήσει.

Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους μετανάστες ερ-γάτες. Το αντίθετο, μάλιστα. Έχουν κάθε λόγο να δώσουν μαζί τους τον κοινό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλ-λευσης και της καταπίεσης. Στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχια και την εξαθλίωση. Στο σύστημα που γεν-νά το μίσος και την έχθρα ανάμεσα στους λαούς.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝ-ΘΡΩΠΟΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, σε κάθε μαζικό χώρο, πρέπει να συγκροτηθούν μαζικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους μετανάστες προκειμένου να σπάσει το νοσηρό ρατσιστικό κλίμα που θέλουν να μας επιβάλουν.

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ!

 ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

 ΙΣΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!

 ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

 ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου