Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Κλιμακώνεται η επίθεση του συστήματος


ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Αντίσταση κι αγώνας για τα δικαιώματά μας

Κλιμακώνεται η επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.Η κρίση του καπιταλισμού γίνεται το όχημα για την επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων.Θέλουν να διαλύσουν τα πάντα και να εδραιώσουν συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.Τα κόμματα της άρχουσας τάξης(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ικανότερος να φορτώσει την κρίση στις πλάτες του λαού.ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
Τα επιτελεία της ΕΕ απαιτούν σκληρά κι επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και το λαό.Ο αντι-δραστικός χαρακτήρας αυτού του ιμπεριαλιστικού σχηματισμού είναι πλέον ολοφάνερος.Κι όμως ακόμα κι αριστερά κόμματα συνωστίζονται στην ευρωκάλπη σπέρνοντας εκλογικές αυταπάτες.Δεν νομιμοποιούμε την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΕ-ΑΠΟΧΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΦΑΡΣΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ!

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Η καταιγίδα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο έρχεται όλο και πιο κοντά.Είναι προκλητικό πως βαφτί-ζονται "προνόμια" δικαιώματα και κατακτήσεις κερδισμένα με αγώνες και θυσίες.Θέλουν να επεκταθεί η πολιτική της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας και στο Δημόσιο.
• Εισοδηματική πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης.Πάγωμα μισθών και συντάξεων για πολλά χρόνια.Εφάπαξ βοήθημα για λίγους και τέλος στην ποσοστιαία αύξηση του βασικού μισθού για όλους.Το μισθολόγιο που κυοφορείται θα επιχειρήσει να παγιώσει την λεηλασία του εισοδήματός μας για πάντα.Ακρίβεια,πληθωρισμός,φοροεπιδρομή συμπληρώνουν την εικόνα της λιτότητας.
• Αντιασφαλιστική λαίλαπα.Πρώτα θύματα γυναίκες-μητέρες που πάνε στα 65.Οι νόμοι Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά αποτελούν την βάση για ξεδίπλωμα της επίθεσης.Πρόταση για παρακράτηση επί πλέον μισθού για το εφάπαξ.Χτύπημα τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής μας σύνταξης.Αλλαγή του χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική σε επαγγελματική και σταμάτημα της υποχρέωσης του κράτους για την καταβολή συντάξεων.
• Χτύπημα της μονιμότητας στην κατεύθυνση κατάργησής της. Μείωση του αριθμού των μόνιμων εργαζομένων με επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.Ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων. Αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και των ανύπαρκτων προσλήψεων.Χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς σε όλα τα επίπεδα.
• Ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των πάντων.Μετά τις "προβληματικές",τις ΔΕΚΟ,τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα ακολουθεί ο στενός.Οι συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο(ΣΔΙΤ) αναβαθμίζουν αυτή την πολιτική.Το δόγμα "όλο το πεδίο στο κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα" αποκαλύπτεται στο σύνολό του.

Κι όμως μπροστά σ' αυτόν τον ορυμαγδό η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών αρκείται σε φραστικές καταγγελίες και ανακοινώσεις.Η γραμμή συμβιβασμού και υποταγής,της συναίνεσης για το ξεπέρασμα της κρίσης,της ταξικής συνεργασίας έχει γίνει μόνιμο στοιχείο τους.Ακόμα κι όταν αποφασίζουν κινητοποιήσεις το κάνουν για την τιμή των όπλων ενώ δεν παραλείπουν να καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους στους παράγοντες του συστήματος.
Όσο για το ΠΑΜΕ οι μεγαλοστομίες περισσεύουν για να να κρύψουν την μεταρρυθμιστική του γραμμή. Μέλημά του είναι η ενίσχυση του πολιτικού του φορέα κι όχι η ανάπτυξη του κινήματος.Στέκεται εχθρικά απέναντι σ'ότι δεν ελέγχει.Τα συνδικάτα του εξαγγέλουν απεργίες που δεν πραγματοποιούν ποτέ.Με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις διασπά την κοινή δράση των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Η διέξοδος βρίσκεται στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και τον ΑΓΩΝΑ.Εξαπατούν τους εργαζόμενους όσοι προτείνουν εύκολες λύσεις μέσω της κάλπης.Η ανάπτυξη μαζικού,πολιτικοποιημένου κινήματος είναι η μόνη που μπορεί να αποκρούσει την επίθεση και να φέρει πιο κοντά την προοπτική της ανατροπής του συστήματος και της άλλης κοινωνίας.Να πάρουμε τα συνδικάτα και τους αγώνες στα δικά μας χέρια.Να παλέψουμε μαζικά και αποφασιστικά.Να δυναμώσουμε τη γραμμή της ταξικής πάλης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Τ Α Ξ Ι Κ Η Π Ο Ρ Ε Ι Α

e-mail:taxikiporeia@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου