Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ελάχιστες μέρες απομένουν πριν τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 13 του Μάη και το κλίμα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ κάθε άλλο παρά τις ...


ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ «ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ» ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ;


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Ελάχιστες μέρες απομένουν πριν τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 13 του Μάη και το κλίμα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ κάθε άλλο παρά τις θυμίζει. Και δεν εννοούμε βέβαια τις πολυάριθμες ανακοινώσεις για πάρτι και ταξίδια στη Μύκονο, αλλά και τα videowall με τα οποία μας φλόμωναν οι δυνάμεις του συστήματος κάθε χρόνο. Αλλά την προσπάθεια να επιβληθεί μια απέραντη σιωπή, να ανακηρυχθεί σε παράνομη η κάθε είδους συζήτηση μεταξύ μας για το που βρισκόμαστε, τι μας περιμένει πως θα το αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό το υποτονικό κλίμα;

Ø Οι υποστηρικτές του νόμου πλαίσιο, της αξιολόγησης, της αναθεώρησης του άρθρου 16 και των αντιδραστικών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κολέγια. Τα στηρίγματα της ανελευθερίας, της κρατικής τρομοκρατίας, της ποινικοποίησης των αγώνων, της κατάργησης του Ασύλου.

Ø Οι στυλοβάτες των αντιλαϊκών και αντινεολαιίστικων μέτρων που με όχημα την κρίση του συστήματος προωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις -δούλοι του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Οι απολογητές του συστήματος της φτώχειας, των πολέμων και της πάλης των ιμπεριαλιστών για την κατάκτηση και την υποδούλωση των χωρών και των λαών.

Με δύο λέξεις η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ. Αυτοί προσπαθούν να επιβάλλουν σιωπητήριο στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Ακριβώς επειδή αυτά που υπερασπίζονται και προωθούν είναι ενάντιά μας. Επειδή δεν μπορούν πια ούτε καν να μας τάζουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Επειδή είναι συνένοχοι της νέας αντιλαϊκής καταιγίδας που ετοιμάζει το σύστημα, γι’ αυτό δεν έχουν να μας πουν τίποτε!

ΜΙΛΑΤΕ ΣΙΓΑΝΑ. ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Αυτό το σκηνικό, δεν μπορούν αλλά κυρίως δεν θέλουν να ανατρέψουν οι κυρίαρχες δυνάμεις της αριστεράς στα ΑΕΙ –ΤΕΙ, η ΠΚΣ και η ΑΡΕΝ. Γιατί μέσα σε αυτό αναπαράγεται η πολιτική τους κατεύθυνση: αυτή της συνδιαλλαγής και της συμμόρφωσης με τις επιταγές του συστήματος.

Ø ΠΚΣ και ΑΡΕΝ διδάχθηκαν από τον Δεκέμβρη πως είναι καλύτερο η νεολαία να «κάθεται στ’ αυγά της», για να μην τους βάζει δύσκολα: να διαλέξουν δηλαδή είτε την πολιτική σύγκρουση με το σύστημα και τις δυνάμεις του (που ούτε που θέλουν να το σκεφτούν σαν επιλογή) είτε την συμμόρφωση που αποκαλύπτει τα υποταγμένα χαρακτηριστικά τους στη νεολαία.

Ø ΠΚΣ και ΑΡΕΝ δεν θέτουν ουσιαστικά ΚΑΜΙΑ κατεύθυνση ΠΑΛΗΣ προς τους φοιτητές και τους σπουδαστές. Η «πάλη» τους εξαντλείται σε προτάσεις φτιασιδώματος της ταξικής εκπαίδευσης, σε προτάσεις που δίνουν ρόλο και στους ίδιους μέσα στο σύστημα. Και επιπλέον θέλουν να μετατρέψουν τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, σε πρόκριμα για την ψηφοθηρική κόντρα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της φάρσας της ιμπεριαλιστικής ευρω-«κάλπης».

v Από κοντά και η ΕΑΑΚ. Που πριμοδότησε εκλογικίστικου τύπου κατευθύνσεις τον Δεκέμβρη (κάτω η κυβέρνηση). Που την ίδια στιγμή που φαντασιώνεται ευρωεκλογικά ποσοστά για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στέκεται τουλάχιστον αμήχανη μπροστά στη νέα κλιμάκωση της επίθεσης από το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Ούτε η προσωρινή αντικατάσταση των «επιθετικών» αερολογιών (που οδήγησε στην παραίτηση από την πάλη για την ανατροπή του νόμου πλαίσιο) από τις υποκριτικές αναφορές της στην γραμμή της αντίστασης , μπορούν να κρύψουν τα πολιτικά τους αδιέξοδα με τα οποία φορτώνουν το κίνημα της νεολαίας.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ!

Η λύση δεν βρίσκεται στην «αναχώρηση» από την πραγματικότητα, στην αποχή από τις εκλογές των συλλόγων μας. Να μετατρέψουμε το μπούχτισμα και την αηδία που νιώθουμε γι’ αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί ενάντιά μας, σε πάλη για την αλλαγή του!

Με την ΠΕΙΡΑ του ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ για τις ΜΑΧΕΣ που ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

ü ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ - ΑΝΤΙΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, του κεφαλαίου, της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ü Να μην γίνουμε ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ για να ξεπεράσουν την ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, να μην γίνουμε ΚΡΕΑΣ στα ΚΑΝΟΝΙΑ των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ.

ü ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ το ΜΕΤΩΠΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΝΕΟΛΑΙΑΣ για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΕΙΡΗΝΗ.

Δυναμώνουμε του Συλλόγους, απέχουμε από την απάτη της «συνδιοίκησης»!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου