Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τα δικαιώματά μας δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό της κρίσης τους!

­­­­2 ΑΠΡΙΛΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Τα δικαιώματά μας δεν θα γίνουν
θυσία στο βωμό της κρίσης τους!

Με ασφυκτικούς ρυθμούς πλέον το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν ξεδιπλώνουν τη νέα επίθεσή τους στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Ό,τι απέμεινε όρθιο από τα απανωτά χτυπήματα της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τα τελευταία 20 χρόνια οι κυβερνήσεις του κεφάλαιου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έρχεται σήμερα να το σαρώσει ένα νέο χτύπημα, ακόμη πιο σφοδρό.

Με αφορμή το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι -στη χώρα μας και παγκόσμια- βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μπαράζ αντεργατικών εξελίξεων. Οι δυνάμεις του κεφάλαιου, οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, στην προσπάθειά τους να περισώσουν τα τομάρια τους (ο καθένας για τον εαυτό του) αλλά και το σύστημα που τους εξασφαλίζει την ταξική κυριαρχία πάνω στην εργατική τάξη, έχουν εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Οι καπιταλιστές, αν και δεν μπορούν να ακυρώσουν τις μεταξύ τους αντιθέσεις (οι οποίες γίνονται ακόμη πιο έντονες) συμφωνούν ωστόσο σε ένα πράγμα: να φορτώσουν όσο περισσότερο από το βάρος της κρίσης μπορούν στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Η εικόνα έρχεται μέσα από τους χειρότερους εφιάλτες: Απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες χωρίς αποδοχές, μείωση των ημερών εβδομαδιαίας εργασίας, πάγωμα ή περικοπή μισθών, διαθεσιμότητες και σειρά άλλων μεθοδεύσεων επιστρατεύονται ανοιχτά πλέον από το κεφάλαιο καταστρατηγώντας κάθε συλλογικό κεκτημένο της εργατικής τάξης!

· 80.000 έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε τρεις μόνο μήνες (Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη)...

· 20% μείωση των μισθών σε 2.500 εργαζόμενους επέβαλε για ένα εξάμηνο η Αλουμίλ του Μυλωνά, του προέδρου του ΣΕΒ Βόρ. Ελλάδας...

· Μηδενικές αυξήσεις για φέτος σε ένα εκατομμύριο εργαζομένων και συνταξιούχων στο Δημόσιο...

· Νέα χαράτσια που θα βαρύνουν τους μισθωτούς ανακοινώνει η κυβέρνηση...

Και το μέλλον για τους εργαζόμενους αναμένεται ακόμη πιο επώδυνο, αφού

· Η Ε.Ε. πιέζει για ακόμη πιο αντεργατικά μέτρα..

· Ο Καραμανλής ανάβει το πράσινο φως προς τους βιομήχανους για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων…

· Το ΠΑΣΟΚ συναινεί στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, γκρινιάζοντας για την δήθεν «έλλειψη σχεδίου»…

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα αυτά θα είναι προσωρινά, μέχρι να «βγούμε από την κρίση». Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός του κεφάλαιου είναι να παγιώσει όποιο αντεργατικό μέτρο επιβάλει σήμερα, να αξιοποιήσει και την παραμικρή υποχώρηση των εργαζομένων προκειμένου να ενισχύσει την εξουσία του επάνω τους.

Αυτό το αντεργατικό μπαράζ συνοδεύεται από την έξαρση της ιδεολογικής τρομοκρατίας. Τα αστικά ΜΜΕ και όλο το αστικός κηφηναριό, συμβάλλοντας στον εκβιασμό που δεχόμαστε, προσπαθούν να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι, να αποδεχτούμε ως αναπόφευκτη αυτή τη λαίλαπα, να «συνετιστούμε» από τα εκατομμύρια απολύσεων, να μην διανοηθούμε καν τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και αμοιβής. Σύμμαχός τους η -για δεκαετίες- κυριαρχία αστικών και ρεφορμιστικών απόψεων στο εργατικό κίνημα., η αποδοχή θεωριών περί της αιωνιότητας και της μοναδικότητας του καπιταλισμού, με μόνη δυνατότητα τη διεκδίκηση κάποιων «ρυθμίσεων» για την «ανακούφιση» των εργαζομένων.

Αυτή η αντίληψη-γραμμή κυριαρχεί και σήμερα στο εργατικό κίνημα και αυτήν αξιοποιεί το κεφάλαιο. Είναι η γραμμή της υποταγής των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ που τολμούν να κάνουν κοινη προταση-νομου με τον ΣΕΒ αφού για χρόνια ξεπουλούν χωρίς σταματημό τα εργατικά δικαιώματα. Είναι η γραμμή του ΠΑΜΕ το οποίο, παρά τις μεγαλοστομίες, δεν έχει τολμήσει να δώσει την παραμικρή μάχη για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, μπλοκάροντας χιλιάδες εργαζόμενους σε ένα επικίνδυνο κομματικό παιχνίδι.

Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να σπάσει όλο αυτό το τείχος που ορθώνεται μπροστά της. Να κάνει σημαία της το σύνθημα «καμια θυσια στο βωμο της κρισης». Να αμφισβητήσει και να αγωνιστεί για την ανατροπή της πολιτικής που την οδηγεί από υποχώρηση σε υποχώρηση. Τα νέα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν! Το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβής δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για χάρη ενός συστήματος που γεννά τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση!

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

· ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!

· ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου