Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ




ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ = ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Προκλητικά και κυνικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε την φετινή εισοδηματική της πολιτική. 7 στους 10 Δημόσιους Υπάλληλους και 5 στους 10 Συνταξιούχους του Δημοσίου θα δουν το ονομαστικό εισόδημά τους να καθηλώνεται στα επίπεδα του 2008. Πρόκειται για ληστεία άνευ προηγουμένου. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση καταργείται η εισοδηματική πολιτική όπως την γνωρίσαμε μέχρι τώρα (ως ποσοστιαία αύξηση του βασικού μισθού) και μετατρέπεται σε έκτακτο βοήθημα για λίγους που δεν μετρά πλέον σε τίποτα. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής δεν αφορούν μόνο το 2009 αλλά και κάθε επόμενη χρονιά, συνολικά τον εργασιακό βίο του εργαζόμενου. Εξίσου αρνητικό θα είναι το αποτέλεσμα και στις συντάξεις, αφού και αυτές θα ακολουθήσουν το πάγωμα των μισθών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων ουσιαστικά σημαίνει λεηλασία του εισοδήματος των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων. Με τον πραγματικό πληθωρισμό σε επίπεδο ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης να βρίσκεται σε 2ψήφιο νούμερο, την ακρίβεια να καλπάζει, ο καθένας μας ήδη νοιώθει το μέγεθος της οικονομικής αφαίμαξης. Η Κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα στο κεφάλαιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι εδώ για να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους και να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων σε μια στοιχειώδη διαβίωση. Με άλλα λόγια να φορτώσει της συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, στο λαό συνολικά.

Την ίδια στιγμή ξαναβάζει στο στόχαστρο την μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων και καλλιεργεί την αναγκαιότητα απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να «παραλύσει» τις αντιδράσεις που ήδη ξεσηκώνει η πολιτική της. Η γενικευμένη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που σάλπισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, επιχειρεί να βρει το αντίκρισμα της τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Παράλληλα η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων κατά 10.000 τουλάχιστον για φέτος, η συνακόλουθη εντατικοποίηση της δουλειάς, το κύμα φυγής που σκόπιμα καλλιεργείται από τα επερχόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα (αντιασφαλιστική επιδρομή στο Δημόσιο, εξίσωση προς τα πάνω των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών με τους άνδρες, διάλυση – κατάργηση των συνταξιοδοτικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε σύνταξη, περίθαλψη και εφάπαξ) εντείνουν το κλίμα αβεβαιότητας των εργαζομένων και πολλαπλασιάζουν τη διάχυτη οργή και αγανάκτησή τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Θα περίμενε κανείς και μόνο στην ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να «κηρύξει τον πόλεμο». Μάταια όμως. Η γραμμή της ταξικής συνεργασίας αυτής της ηγεσίας την οδηγεί σε προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης που στρέφονται ανοιχτά κατά των εργαζομένων. Τα ραντεβού στο Μαξίμου και τα γκάλοπ στην GPO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δίνει στις απεργίες ένα χαρακτήρα διαμαρτυρίας χωρίς να θέτει ουσιαστικά κανένα στόχο πάλης. Είναι μια ηγεσία πέρα για πέρα επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης έχει πρώτα και κύρια ένα ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα: Να επιβάλλει όρους ζωής και δουλειάς τέτοιους που έχει ανάγκη σήμερα το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε όφελος να αντιδράσουμε μαζικά και αποφασιστικά. Να αντισταθούμε στην κλιμάκωση της επίθεσης του συστήματος εντείνοντας την πάλη μας στα μέτωπα που ήδη έχουν ανοίξει:

ü Πραγματικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς που να καλύπτουν το σημερινό κόστος ζωής.

ü Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στην εντατικοποίηση.

ü Υπεράσπιση της ενιαίας – μόνιμης εργασιακής σχέσης.

ü Να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα στο Δημόσιο.



ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου