Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Η Κωνσταντίνα πρέπει να δικαιωθεί

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Κωνσταντίνα πρέπει να δικαιωθεί!

Έχουν περάσει δυο μήνες από το βράδυ της 22ης Δεκέμβρη που η εργάτρια-συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση που συγκλόνισε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας. Η επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα ήταν επίθεση ενάντια σε κάθε εργάτη και εργάτρια, σε κάθε μετανάστη και μετανάστρια, σε κάθε αγωνιζόμενο και αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για μια αξιοπρεπή ζωή, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Το πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης προς την Κωνσταντίνα που ζούμε τους δύο αυτούς μήνες εκφράζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της οργής που έχει συσσωρευτεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία από την αχαλίνωτη, ασύδοτη δράση των δυνάμεων του κεφάλαιου και του συστήματος που το στηρίζει. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια άμεση απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν στους χώρους δουλειάς το κεφάλαιο και η εργοδοσία. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία που έχουν κινητοποιηθεί για το ζήτημα σε όλη τη χώρα δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει», αντιστέκονται στη δολοφονική πολιτική που αφαιρεί εν ψυχρώ τις ζωές μικρών παιδιών, μεταναστών και εργαζομένων, που θέλει να πνίξει στο βιτριόλι τις φωνές αυτών που τολμούν και αντιστέκονται.

Ξεσκεπάστηκαν πολλοί μέσα σε αυτό το δίμηνο. Και βγήκαν πολλά «άπλυτα» στη φόρα. Πρώτοι και καλύτεροι ξεσκεπάστηκαν οι δουλέμποροι της ΟΙΚΟΜΕΤ και των υπόλοιπων εταιρειών σαν αυτή που εμπορεύονται την ανθρώπινη εργασία, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους χειρότερα και από αντικείμενα. Αλλά και όλοι αυτοί που έστρωσαν το δρόμο για να «ανθίσει» το δουλεμπόριο αυτό:

- Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ψήφισαν και εφάρμοσαν τους νόμους της βρόμικης αυτής διακίνησης, πιστοί στις εντολές της ΕΕ και του κεφάλαιου.
- Οι μηχανισμοί της αστυνομίας και της κρατικής καταστολής οι οποίοι, από τη μια, προσπαθούν να «κουκουλώσουν» την όλη υπόθεση ενώ, από την άλλη, πνίγουν στα δακρυγόνα την πρώτη κεντρική διαδήλωση αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα.
- Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ που όχι μόνο δεν έκανε τίποτε απολύτως για την ανατροπή των νόμων αυτών και τη στήριξη της Κωνσταντίνας όταν αυτή δεχόταν τις απειλές και τις επιθέσεις της εργοδοσίας, αλλά δεν δίστασε να προβοκάρει τον αγώνα της ΠΕΚΟΠ (του σωματείου της Κωνσταντίνας) και όλου του κινήματος αλληλεγγύης, όταν αυτό έδειχνε ότι δεν βολεύεται με την πολιτική της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας. Της ηγεσίας που στρογγυλοκάθεται στα τραπέζια του «διαλόγου» με τον ΣΕΒ, ενώ αρνείται να ασχοληθεί με τα τρομερά προβλήματα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.
- Οι διάφοροι αυτόκλητοι τιμητές τύπου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα και το δράμα της Κωνσταντίνας ως προεκλογικό φυλλάδιο.
- Τα αστικά ΜΜΕ και το μεθοδευμένο «θάψιμο» της υπόθεσης της Κωνσταντίνας από τα ακριβοπληρωμένα δελτία τους.

Ενάντια σε όλους αυτούς απάντηση θα δώσει η συνέχιση και η ένταση της πάλης ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο, την ενοικίαση εργαζομένων και τους μεσαιωνικούς όρους δουλειάς που θέλουν να επιβάλουν. Ειδικά σήμερα που, με πρόσχημα την κρίση, το κεφάλαιο θέλει να αφαιρέσει κάθε εργατικό δικαίωμα, να αναιρέσει όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, και να επιβάλει ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η πλατιά εργατική κοινή δράση για το δικαίωμα στη σταθερή, πλήρη και με αξιοπρεπείς όρους δουλειά αποτελούν κεντρικό ζήτημα πάλης. Γι’ αυτό και η αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα δεν αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης κάθε είδους ή αποκλειστικό προνόμιο, αλλά ταξικό καθήκον.

- ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!

- ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου