Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

επίθεση στο στέκι της εθελοντικής εργασίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Την Δευτέρα 9 Φλεβάρη οι άνθρωποι της εθελοντικής εργασίας Θεσσαλονίκης στους Αμπελόκηπους, πηγαίνοντας να ανοίξουν το στέκι, βρήκαν μπλοκαρισμένες και κατεστραμμένες τις κλειδαριές των εισόδων με σίδερα και γραμμένα συνθήματα: «έξω οι ξένοι» και με υπογραφή «ΕΛΛΑΣ-ΔΙ.Α.Σ».

Η δράση των φασιστοειδών στους Αμπελόκηπους με ιδιαίτερη «προτίμηση» στους ξένους δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, με αυτοκόλλητα στους δρόμους εναντίον της ζωής των μεταναστών, επιθέσεις σε χώρους που αρθρώνουν λόγο για ανάπηρους, πρόσφυγες και μειονότητες. Η καταστροφή (με σχίσιμο ή με χοντρό μαύρο μαρκαδόρο) κάθε αφίσας που κολλούν κόμματα και οργανώσεις για ζητήματα που απασχολούν την ζωή μας, την ειρήνη και προπαγανδίζουν εκδηλώσεις είναι έργο αυτών των μειοψηφικών «συμμοριών».

Καταγγέλλουμε την επίθεση στο στέκι της Εθελοντικής Εργασίας και την δράση των φασιστοειδών που θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού στους συμπολίτες μας.

Τονίζουμε ότι κάθε παρόμοια επίθεση μας δυναμώνει και ατσαλώνει την θέληση να δράσουμε αλληλέγγυοι για τα δικαιώματα των αναπήρων, των προσφύγων και να αντισταθούμε στις καταστάσεις που φασιστικοποιούν τη ζωή μας και καταργούν δικαιώματα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΓΩΝΑΣ

αντίσταση

στις ΔΥΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου