Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Πορεία Πέμπτη 19 Φλεβάρη 18.00 Αγ. Βενιζέλου

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Να σπάσουμε το «άβατο» της εκμετάλλευσης!



Στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 άγνωστοι(:) περιέλουσαν με βιτριόλι την Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέα του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών. Έκτοτε η Κωνσταντίνα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με πολύ σοβαρά εγκαύματα, εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς οι δράστες την υποχρέωσαν να καταπιεί το βιτριόλι!

Στον πολύχρωμο, ψεύτικο κόσμο της κατανάλωσης, των γιγαντιαίων εμπορικών κέντρων και των πολυκαταστημάτων δε χωρούν τέτοιες ειδήσεις.

Πίσω όμως από αυτό τον ψεύτικο κόσμο στον οποίο κάνουμε τη βόλτα ή τα ψώνια μας, κρύβονται εργαζόμενες και εργαζόμενοι σαν την Κωνσταντίνα.

Με ελαστικό ωράριο, σχεδόν ολοήμεροι μερικές φορές, «νοικιασμένοι» από εργολάβο πάντα και σίγουρα αόρατοι. Είναι οι άνθρωποι, μετανάστες ή Έλληνες, που φροντίζουν να μαζεύουν τα σκουπίδια τα δικά μας, των πολιτισμένων . Αυτούς τους ανθρώπους η κάμερα τους παρακολουθεί διαρκώς, οι επόπτες το ίδιο, όλα πρέπει να είναι σε απόλυτη τάξη για να μπορούμε να τα λερώσουμε εμείς μετά. Για να γίνουν λοιπόν όλα αυτά δεν υπάρχει ούτε καν διάλειμμα και ας κάνουν τη σκληρότερη δουλειά.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα διεκδικούσε απλώς τα δικαιώματά της, τα δικά της και των συναδέλφων της, γι’ αυτό και προσπάθησαν να της κλείσουν το στόμα. Η ζωή όμως μιας καθαρίστριας ποτέ δε θα γίνει είδηση στα κανάλια.

Για όλους τους άλλους που δε μπορούν να μιλήσουν γιατί φοβούνται, είμαστε υπόλογοι και όλοι εμείς. Για αυτό ζητούμε:

· Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί

· Να κλείσουν οι δουλεμπορικές εταιρείες, να απαγορευτούν οι εργολαβίες και η ενοικίαση εργαζομένων, κανένας/μια εργαζόμενος/η στην επισφάλεια.

Πορεία

Πέμπτη 19 Φλεβάρη 18.00 Αγ. Βενιζέλου

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

για την κατάργηση του δουλεμπορίου και της εργασιακής επισφάλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου