Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η βαρβαρότητα κορυφώνεται στην Παλαιστίνη με την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και τις καταστροφές που προκαλεί. Μέχρι τώρα 1000 τουλάχιστον Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν και 5.000 χιλιάδες τραυματίστηκαν στο γκέττο της Γάζας από τους άγριους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιθέσεις των Ισραηλινών. Ο αποκλεισμός της Γάζας και η πλήρη έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων σημαίνουν το θάνατο πολλών ακόμα. Η σφαγή προαναγγέλθηκε από την πρωθυπουργό του σιωνιστικού κράτους Λίβνι όταν ακόμα βρίσκονταν σε επίσκεψη στο συνένοχο καθεστώς Μουμπάρακ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Όλα τα ισραηλινά κόμματα, ενόψει εκλογών, προσπαθούν να μαζέψουν ψήφους και τα προδοτικά αραβικά καθεστώτα την εύνοια των ΗΠΑ, σπέρνοντας το θάνατο στους άμαχους και ουσιαστικά άοπλους Παλαιστίνιους.

Υποκινητές και συνένοχοι της σφαγής είναι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. που υποστηρίζουν την γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστίνιων μέσω του αποκλεισμού της Γάζας. Συνένοχη είναι η κυβέρνηση δολοφόνων του Καραμανλή που στηρίζει τα εγκλήματα των σιωνιστών του Ισραήλ. Στα λόγια μιλάνε για ειρήνη, ενώ στην πραγματικότητα παραχωρούν το δικαίωμα στους αμερικανούς να εφοδιάζουν τους φονιάδες Ισραηλινούς μέσω της χώρας μας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η «Διεθνής κοινότητα» αδιαφορεί και υποκρίνετε τόσο πολύ, σιωπά και αφήνει τους Ισραηλινούς να δολοφονούν ανελέητα. Και όλα αυτά στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Βαφτίσανε τρομοκράτες την Χαμάς – την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστινίων -, όχι γιατί είναι ισλαμιστές (ΗΠΑ-ΕΕ συνεργάζονται με άλλους ακραίους Ισλαμιστές), αλλά γιατί η πολιτική της Χαμάς παλεύει πραγματικά για ελεύθερη, ανεξάρτητη Παλαιστίνη. Όποιον λοιπόν δεν ακολουθεί την πολιτική των ιμπεριαλιστών τον βαφτίζουμε τρομοκράτη και τον σφάζουμε ανηλεώς. Όποιος μας εξυπηρετεί (βλ. Ισραήλ) τον εξοπλίζουμε, τον καλύπτουμε ηθικά και τον ρίχνουμε πάνω στους εχθρούς, δηλ. τους Παλαιστίνιους και τους λαούς της Μέσης Ανατολής που οι ιμπεριαλιστές θέλουν να υποτάξουν και εξανδραποδίσουν.

Νίκη στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού

Όχι μόνο γιατί είναι ηθικός και δίκαιος ο αγώνας των Παλαιστινίων, αλλά και για να μην βρεθεί άλλος λαός στην θέση τους, να μην βρεθούμε εμείς οι ίδιοι. Ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, αυτονόητα συνδέεται με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Νίκη των Παλαιστινίων είναι νίκη όλων μας. Νίκη των Ισραηλινών είναι νίκη των ιμπεριαλιστών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που τους στηρίζουν, όπως της κυβέρνησης Καραμανλή. Είναι οι ίδιοι που σε όλες τις χώρες για να μας φορτώσουν την οικονομική κρίση του Καπιταλισμού, επιτίθενται βάναυσα στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. Μόνο οι εργαζόμενοι, νεολαίοι, λαοί όλων των χωρών με κοινούς διεθνιστικούς αγώνες, μπορούμε να επιβάλουμε την ειρήνη, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των Παλαιστινίων, την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών για μισθούς, ασφάλιση, υγεία, παιδεία, ελευθερίες.

Καλούμε όλον τον ελληνικό λαό, τη νεολαία που ξεσηκώθηκε για το φόνο του Αλέξη, τους ταξικούς συνδικαλιστές που ξεσηκώνονται για τη δολοφονική απόπειρα με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους σε:

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Παρασκευή 16 Γενάρη – 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Παλαιστίνιοι φοιτητές – Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας

Φοιτητικοί Σύλλογοι – Κοινωνικές και Πολιτικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου