Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Κοινή ανακοίνωση και κάλεσμα για την συγκέντρωση και πορεία στη Λάρισα στις 17 Γενάρη ενάντια στον τρομονόμο και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες

Λευτεριά στους συλληφθέντες!!

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ήταν η σπίθα που πυροδότησε την νεολαιΐστικη και κοινωνική εξέγερση στους δρόμους των πόλεων όλης της χώρας από τις 6 Δεκέμβρη. Η έκρηξη αυτή δεν στράφηκε μόνο ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βαρβαρότητα, αλλά συνολικά ενάντια σε ένα σύστημα που καθημερινά αναπαράγει την αδικία και τον αποκλεισμό, ιδιαίτερα σε βάρος των νέων, των μεταναστών και μεγάλων λαϊκών στρωμάτων. Η νεολαία που βγήκε στους δρόμους εξοργισμένη από την δολοφονία, είχε ήδη αγανακτήσει από την ανεργία, την εργασιακή εκμετάλλευση και αβεβαιότητα, την ακρίβεια, την κυβερνητική πολιτική επίθεσης στο κοινωνικό κράτος, το ξεπούλημα του δημόσιου χώρου, τα «ιερά» σκάνδαλα, την αστυνομική βία και τη δικαστική ασυλία που της παρέχεται.

Η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο αυτό το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας, το αντιμετώπισε αφενός μεν με μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης μιλώντας για «τυφλή βία» και «πλιάτσικα», διαστρεβλώνοντας τον καταφανώς πολιτικό και στοχευμένο χαρακτήρα του ξεσηκωμού, αλλά και με ακραία αστυνομική καταστολή, με χημικά που απαγορεύονται στον πόλεμο, αλλά επιτρέπονται στις πόλεις ενάντια στους διαδηλωτές, με μαζική τρομοκρατία ξυλοκοπώντας βάναυσα, με χιλιάδες προσαγωγές, με εκατοντάδες συλλήψεις και δεκάδες προφυλακίσεις. Το κλίμα της κρατικής τρομοκρατίας είχε ως αποκορύφωμα τη Λάρισα, όπου οι 19 από τους 25 νέους/ες που συνελήφθησαν –οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές/τριες σχολείων της πόλης, οι υπόλοιποι φοιτητές και μετανάστες- παραπέμπονται με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο που βασίζεται στον «τρομονόμο».

Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα. Μερικές από τις εξωφρενικές κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι: «συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….». Επιπλέον αυτών οι κατηγορούμενοι, διέπραξαν ακόμη ένα έγκλημα! «…απηύθυναν προς τους αστυνομικούς τις φράσεις «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», προσβάλλοντας έτσι την τιμή και την υπόληψη τους».

Η Δικαιοσύνη λειτούργησε ως κατασταλτικός μηχανισμός, με τη πλέον κατάφωρη παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, συντάσσοντας κατηγορητήριο, μόνο με τις καταθέσεις αστυνομικών, χωρίς να δεχτεί αυτόπτες μάρτυρες υπεράσπισης και προφυλακίζει 4 από τους συλληφθέντες χωρίς να τηρήσει τις προϋποθέσεις που ο Νόμος θέτει για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν στα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών. Η νεολαία έχει δίκιο να εξεγείρεται και δεν μπορεί να σέρνεται σε κελιά και σε αίθουσες δικαστηρίων.

Όλοι και όλες Σάββατο 17 Γενάρη 2009, 1μμ, πλ. Ταχυδρομείου στη Λάρισα

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη:

10.00πμ με λεωφορείο απο το ΑΠΘ

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προφυλακισμένοι

Να παύσει κάθε δίωξη για τους συλληφθέντες της εξέγερσης

Να καταργηθεί ο τρομονόμος

ΑΚΟΑ * ΑΡ.ΑΝ * Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα * ΕΕΚ * ΚΚΕ (μ-λ) * ΚΟΕ

Μ-Λ ΚΚΕ * Ξεκίνημα * Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλίας * Συνασπισμός * ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου