Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ «ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ» ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Η δολοφονία του Αλέξη ανέδειξε σε μαζική κλίμακα το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπο ενός συστήματος που εχθρεύεται τη νεολαία, τα δικαιώματά της, την ίδια της τη ζωή. Η ορατή πια προοπτική μιας ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών ζωής τη στιγμή που οι μακροχρόνιες αντιδραστικές πολιτικές εξαντλούσαν τις ανοχές και τις αυταπάτες. Η αποκοπή οποιασδήποτε διεξόδου προς ένα καλύτερο αύριο ήταν το καυτό έδαφος και η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη το φυτίλι που οδήγησε στην νεολαιίστικη έκρηξη.
Το ξέσπασμα οργής της νεολαίας για όλα όσα της αρνείται αυτό το σύστημα έθεσε ξανά στο επίκεντρο την πάλη για την ανατροπή μιας πολιτικής που «δολοφονεί» το παρών και το μέλλον της. Μιας πολιτικής που επειδή αφαιρεί κάθε προοπτική από τη νεολαία και το λαό επιχειρεί ολοένα και περισσότερο να τρομοκρατεί και να καταστέλλει τους αγώνες τους.

Ανοιχτοί λογαριασμοί από το χθες-Ανοιχτοί λογαριασμοί στο σήμερα
Η φοιτητική και σπουδαστική πλειοψηφία όπως και όλη η νεολαία βρίσκεται μπροστά σε μια νέα κατάσταση που όμως δεν παύουν να την βαραίνουν οι προηγούμενοι όροι και συσχετισμοί. Δίνεται όμως μια δυνατότητα στο κίνημά της να αντιμετωπίσει με μαζικούς όρους και ουσιαστικό τρόπο τα ζητήματα που την καθήλωναν ενάμισι χρόνο τώρα και από τον Απρίλη του 2007.
Σήμερα στο εσωτερικό του κινήματος τα ίδια προβλήματα παρουσιάζονται με άλλο πρόσωπο. Οι δύο δυνάμεις της επίσημης και υποταγμένης αριστεράς κοκορομαχούν (έχοντας στο μυαλό τους τη τρίτη θέση στις εκλογές). Αλλά καμιά τους δεν εξηγεί στη νεολαία και το λαό πως γίνεται να είναι και με το κίνημα τους και την ίδια στιγμή να πάνε στο Μαξίμου να συνομιλούν με την κυβέρνηση της λιτότητας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας για το πώς θα αντιμετωπιστεί η «έκρυθμη κατάσταση». Πως γίνεται να είναι με το κίνημα της νεολαίας-λαού και την ίδια στιγμή να σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο των δυνάμεων καταστολής του συστήματος ζητώντας είτε «δημοκρατική τομή στην αστυνομία»(ΣΥΝ) είτε «εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας» (ΚΚΕ).
Ταυτόχρονα το κίνημα της νεολαίας πρέπει να καταδικάσει την αντικινηματική-αντιδημοκρατική πρακτική της ΠΚΣ-ΚΝΕ που καταλαμβάνει σχολές με κομματικές (!!)αποφάσεις προσπερνώντας τις Γενικές Συνελεύσεις και τους Συλλόγους, και που ουσιαστικά αποτελεί δήλωση συμμόρφωσης στο σύστημα.
Επίσης η σπουδάζουσα νεολαία έχοντας τη πλούσια πείρα του δίχρονου ξεσηκωμού της γνωρίζει πόσο κοντά ποδάρια έχουν οι δήθεν δυναμικές ενέργειες, οι πρακτικές της εκτόνωσης και της ατομικής βίας και γι αυτό μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη ενός μαζικού αγωνιστικού προσανατολισμού για τη νεολαία που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο δρόμο της πάλης.
«Τέλος» η προβολή αιτημάτων όπως το «κάτω η κυβέρνηση», αντί για την στοχοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής που υπηρετούν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, δρα αποπροσανατολιστικά. Με τους σημερινούς όρους εντάσσεται αντικειμενικά και ανεξαρτήτως προθέσεων στο εξελισσόμενο ήδη παιχνίδι της εναλλαγής των αστικών κομμάτων στη κυβερνητική εξουσία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα έχει μία επιλογή: να ξεδιπλώσει αποφασιστικά μαζικούς αγώνες.
Ενάντια στη κρατική τρομοκρατία και τη δολοφονική βία του συστήματος. Υψώνοντας αγωνιστικό φραγμό στην καταπάτηση των ελευθεριών του, υπερασπιζόμενο το Άσυλο.
Ξαναθέτοντας σαν ζήτημα κρίσιμο για το μέλλον των δικαιωμάτων της σπουδάζουσας νεολαίας την απόκρουση των αντιδραστικών κυμάτων της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ. Για την απόσυρση του Πρότυπου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ. Για την κατάργηση των νόμων της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ. Για την κατάργηση του νόμου για τα ΚΕΣ και της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 36/05.
Ξαναβάζοντας το ζήτημα της κοινής πάλης με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενάντια στη βάση του 10 και τους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές, την αξιολόγηση και τη λιτότητα. Με την εργατική τάξη και το λαό συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης του συστήματος.
Γιατί συγκρότηση και ανάπτυξη μαζικού κινήματος της σπουδάζουσας νεολαίας δεν μπορεί να υπάρξει έξω από την αντιπαράθεση με την επίθεση του συστήματος, έξω από τα μέτωπα που το ίδιο το σύστημα ανοίγει (έχει ανοίξει εδώ και καιρό) και που αφορούν το σύνολο των δικαιωμάτων της νεολαίας στις σπουδές, τη δουλειά, τις ελευθερίες, στη ζωή.

15/12/2008

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
Παντού Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα για την προώθηση της υλοποίησης των αποφάσεων. Ο αγώνας στα χέρια των φοιτητών-σπουδαστών
Κεντρικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων για το προώθηση της πάλης μας
ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Ανατροπή του νόμου πλαίσιο-Απόσυρση του ΠΕΚΛ
Κάτω οι νόμοι της Αξιολόγησης-ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ
Κατάργηση του νόμου για τα ΚΕΣ και της οδηγίας 36/05
Κάτω η βάση του 10- ΌΧΙ στη μείωση των εισακτέων-Αύξηση εισακτέων σε όλες τις σχολές

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ -ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου