Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της ειρήνης! Μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!


Tα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Απριλίου ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους ενάντια στην Συρία. Το πρόσχημα αυτήν την φορά ήταν «η καταστροφή των χημικών όπλων του Άσαντ».  Σε αυτήν  την επίθεση μαζί με τους Αμερικάνους συντάχθηκαν τόσο ο αγγλικός όσο και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός. Για ακόμη μια φορά μετά την καταστροφή του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών ματοκυλούν αυτή την φορά  τον λαό της Συρίας.


       Έτσι το δράμα του συριακού λαού συνεχίζεται, ενώ παράλληλα κλονίζεται η ειρήνη στην περιοχή αλλά και ευρύτερα. Γιατί δεν μπορεί να κρυφτεί ο πραγματικός χαρακτήρας της αντιπαράθεσης στην Συρία αλλά και συνολικά στην περιοχή. Γιατί ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι θρησκευτικός (όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν στην αρχή), ούτε πρόκειται για κάποιον εμφύλιο ή για έναν πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών (και πιο ιδιαίτερα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία ) για το ποιος θα ηγεμονεύει  στην περιοχή.

      Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλη την βδομάδα πριν την επίθεση αναπτύχθηκε ένα φιλοπόλεμο κλίμα-και από τις δυο μεριές- που αναδείκνυε εξ αρχής το ποιες πραγματικά δυνάμεις αντιπαρατίθενται. Από τη μια οι Αμερικάνοι, με μπροστάρη τον Τραμπ, στοχοποίησαν την Ρωσία σαν τον βασικό τους εχθρό. Από την άλλη οι Ρώσοι, μέσω του πρέσβη τους στον ΟΗΕ, ο οποίος μίλησε για το ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Από κοντά και οι πάλαι ποτέ αποικιοκρατικές δυνάμεις της «δημοκρατικής» Ευρώπης (Γαλλία, Αγγλία) που δήλωσαν έτοιμες για όλα και συμμετείχαν στην επίθεση (πάντα στο όνομα της «ειρήνης» και της «ασφάλειας» των λαών).

      Ο λαός μας αλλά και οι λαοί της περιοχής έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και να εξοργιζόμαστε. Γιατί γινόμαστε ξανά μάρτυρες μιας ακόμη θηριωδίας του συστήματος. Γιατί όλη η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Μέσης Ανατολής μετατρέπεται σε μια συνεχής πολεμική ζώνη. Γιατί τα τελευταία χρόνια οι φωτιές του πολέμου έχουν ανάψει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Από τα Βαλκάνια στο Αιγαίο, και  από την Ουκρανία μέχρι την Αφρική, η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση φέρνει μόνο καταστροφή και χιλιάδες νεκρούς.
      Βιάζονται οι Αμερικάνοι να διακηρύξουν ότι η επίθεση που έγινε ήταν «μια και στοχευμένη». Την ίδια στιγμή που απειλούν ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Αντίστοιχα, η Ρωσία δηλώνει ότι θα υπάρξουν αντίποινα. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση που δεν πρόκειται να τελειώσει. Άλλωστε το βλέπαμε όλο αυτό το διάστημα.
      Όλες οι μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να φτιάξουν τις συμμαχίες τους. Ο αμερικάνικός ιμπεριαλισμός χρησιμοποιώντας τις αντιδραστικές δυνάμεις της περιοχής (Ισραήλ, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία). Οι Ρώσοι με την παρουσία του στόλου τους στην Μεσόγειο και μέσω συμφωνιών με το Ιράν. Και φυσικά και οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να παίξουν ρόλο τους σε αυτή την αντιπαράθεση για να μην μείνουν έξω από την «μοιρασιά» (και η Γερμανία μίλησε για αναγκαία και δίκαιη επίθεση).
        Η ελληνική αστική τάξη, μας μπλέκει βαθιά σε αυτά τα παιχνίδια, με μπροστάρη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη συναίνεση του συνόλου του αστικού πολιτικού προσωπικού. Στην προσπάθειά της να υπηρετήσει τα αμερικάνικα συμφέροντα βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας  μας μετατρέποντάς την σε μια απέραντη στρατιωτική βάση.  Πριν από λίγες μέρες άρχισαν να γίνονται πτήσεις ανεφοδιασμού και επιτήρησης από την ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας. Και αυτό είναι μόνο η αρχή σε σχέση με αυτά που απαιτούν οι ΗΠΑ, αλλά και που δίνει απλόχερα η ελληνική αστική τάξη. Παράλληλα οι συνεργασίες της χώρας με το κράτος φονιά Ισραήλ-που συνεχίζει να δολοφονεί καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό- και με την χούντα της Αιγύπτου μας δείχνουν πόσο επικίνδυνη και τυχοδιωκτική γίνεται η αστική «μας» τάξη προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Αμερικάνων.

      Ο λαός μας αλλά και εμείς σαν νεολαία καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάθε συμφέρον να εναντιωθούμε απέναντι σε αυτές τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι η εμπλοκή και οι διευκολύνσεις που παρέχει η χώρα μας στους φονιάδες θα οδηγήσει και μας να γίνουμε «κρέας για τα κανόνια τους».
       Η μόνη πραγματική και αναγκαία απάντηση που μπορεί να δοθεί βρίσκεται σε ένα αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα των λαών της περιοχής με αίτημα την αποτροπή του πολέμου, το σταμάτημα κάθε επέμβασης.
     Στην χώρα μας με την πάλη μας πρέπει να καταδικάσουμε την εξάρτηση της αστικής τάξης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και των  διευκολύνσεων που του προσφέρει. Να απαιτήσουμε την μη συμμετοχή της Ελλάδας στα πολεμικά τους σχέδια. Να διεκδικήσουμε να κλείσει η βάση της Σούδας.
     Είμαστε νέοι και οργιζόμαστε από τον θάνατο που σκορπίζουν οι φονιάδες των λαών. Μα πρέπει να κάνουμε άλλη μια φορά την οργή μας δύναμη και να την στρέψουμε στους πραγματικούς υπαίτιους. Να ξανακάνουμε τις συνελεύσεις και τους Συλλόγους μας όργανα πάλης και υπεράσπισης των συμφερόντων μας. Να βροντοφωνάξουμε ενάντια στον πόλεμο και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


·         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

·         ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

·         ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

·         ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

·         ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

·         ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου