Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μόνο η οργή των λαών θα δώσειτέλος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών! Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!



Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η οργή που έχει προκαλέσει στους λαούς της γύρω περιοχής η προκλητική απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ. Για άλλη μια φορά ο πολύπαθος παλαιστινιακός λαός μπλέκεται στα φονικά σχέδια του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και στις διευκολύνσεις που θέλει να παρέχει στο μαντρόσκυλό του, το Ισραήλ, αφού είναι γνωστό ότι η Ιερουσαλήμ αποτελεί την ιστορική πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Είναι ακόμα μια επιθετική και τυχοδιωκτική κίνηση από μεριάς του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που θέλει να πιέσει και να φέρει στα μέτρα του και στα σχέδιά του (για την περιοχή) την Παλαιστινιακή ηγεσία (ιδιαίτερα μετά από την συμφωνία Φατάχ-Χαμάς). Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ απαίτησαν τον αφοπλισμό της Χαμάς και την αναγνώριση από μεριάς τους του κράτους του Ισραήλ σαν όρο για την συμμετοχή τους στην Παλαιστινιακή αρχή.

      Είναι επίσης γεγονός ότι η συγκυρία είναι «κατάλληλη» από μεριάς των ΗΠΑ. Γιατί παράλληλα το πολεμικό μέτωπο της Συρίας παραμένει ανοιχτό έχοντας πάρει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά κεντρικής αντιπαράθεσης με τον βασικό τους ανταγωνιστή, τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό. Γιατί θέλουν να στριμώξουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία και τον Ερντογάν και τις περιφερειακές τους βλέψεις και να δείξουν ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο στην περιοχή. Γιατί, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική κίνηση -στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τα εσωτερικά του αδιέξοδα- που θέλει να δυναμιτίσει και την σχέση του με το Ιράν, και να δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο.  Η ήδη φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η ματωμένη επί χρόνια από τις πολεμικές επεμβάσεις όλως των ιμπεριαλιστών (Αμερικάνων, Ευρωπαίων και Ρώσων), δυναμιτίζεται ξανά με το πιο πιθανό σενάριο το άνοιγμα ενός νέου κύκλου αίματος που θα το πληρώσουν όλοι οι λαοί της περιοχής.
 Με αυτά τα δεδομένα, μόνο υποκρισία μπορούμε να διακρίνουμε πίσω από την εναντίωση των Ρώσων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, όπως και των διάφορων αντιδραστικών καθεστώτων (Τουρκίας, Ιράν) στην απόφαση αυτή των ΗΠΑ. Είναι οι ίδιοι που με τον τρόπο τους έχουν συμβάλλει στο ματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και σίγουρα έχουν υπονομεύσει και εναντιωθεί στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για λεύτερη πατρίδα. Είναι γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορεί να στηριχτεί σε κανέναν από αυτούς για να βρει το δίκιο του.
Συνυπεύθυνη είναι και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η  αισχρή της στάση μέχρι στιγμής το επιβεβαιώνει. Γιατί σταθερά βλέπει σαν βασικό σύμμαχο ενεργειακά αλλά και στρατιωτικά το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Γιατί με την επίσκεψη του στο Ισραήλ το 2016 ο Τσίπρας εκτός των άλλων υιοθέτησε όλη την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα για την ανάγκη ύπαρξης του κράτους αυτού. Γιατί υποδέχτηκε φέτος το καλοκαίρι με ανοιχτές αγκάλες τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχουστα πλαίσια της τριμερούς συμφωνίας με την Κύπρο. Αλλά γιατί πάνω από όλα γιατί κινείται πάντα στα πλαίσια της υπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών –και ιδιαίτερα των  Αμερικάνικων- συμφερόντων και σχεδίων  για την ευρύτερη περιοχή. Είναι μια πολιτική που «υιοθέτησε» η σημερινή κυβέρνηση από τους προκατόχους της και κινείται στην κατεύθυνση υπηρέτησης της εξάρτησης τα αστικής τάξης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Καμιά ενδεχόμενη υποκριτική δήλωση  δεν μπορεί να αθωώσει την στάση της και τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής.
Ο παλαιστινιακός λαός μάχεται εδώ και δεκαετίες σε έναν άνισο πόλεμο ενάντια στην συνεχόμενη κατοχή  με το όπλο στο χέρι. Και αυτός ο πόλεμος είναι ένας δίκαιος πόλεμος. Γιατί είναι ένας πόλεμος για μια λεύτερη πατρίδα, ενάντια στον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού. Γιατί είναι ένας πόλεμος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια! Και αυτή μάχη χρειάζεται και αξίζει αλληλεγγύη. Την δική μας αλλά και των λαών όλου του κόσμου που καταπιέζονται από την ιμπεριαλιστική μπότα. Γιατί μόνο η πάλη όλων των λαών της περιοχής μπορεί να ματαιώσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να φέρει την ειρήνη στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου