Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

H νεολαία μαζί με το λαό να αντισταθεί στο νέο γύρο επίθεσης!



Μία μέρα μετά την Εργατική Πρωτομαγιά η κυβέρνηση ανακοινώνει την «επιτυχημένη» νέα συμφωνία με τη τρόικα, Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. Η συμφωνία αυτή, στην οποία αποδώθηκε ο τίτλος «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συνέχιση της επίθεσης της κυβέρνησης, της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών στα εναπομείναντα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως η περιβόητη «διαπραγμάτευση» που διεξάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού.

Ως νεολαία, εμείς και οι οικογένειες μας, έχουμε βιώσει στο «πετσί» μας τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων. Με αυτή τη συμφωνία, γίνεται ξεκάθαρο ξανά, πως οι ιμπεριαλιστές και εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας μας είναι αχόρταγοι. Γι’ αυτούς, δεν φτάνουν οι ήδη μειωμένοι μισθοί των γονιών μας, οι πετσοκομμένες συντάξεις των παππούδων, η φορομπηξία, τα ελαστικά ωράρια που είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε για να σπουδάσουμε.


Θέλουν να μας ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο! Ενδεικτικά μέτρα, του βαθέματος της επίθεσης, είναι το παραπέρα πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, οι περικοπές επιδομάτων και η μείωση του αφορολόγητου (στα 5.600 ευρώ!). Επιπλέον, με έναν αποφασιστικό και προκλητικό τρόπο γίνεται προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Προτείνουν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά 30(!) από τις 52 Κυριακές το χρόνο, λες και για την ανεργία «φταίνε» οι εργάσιμες μέρες που είναι «λίγες» και δεν φτάνουν για όλους. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου ούτε την τεράστια λίστα ανέργων θα ελαττώσει, ούτε θα φέρει καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους. Αντίθετα, θα εντείνει τα ελαστικά ωράρια, τον εκβιασμό της απόλυσης.

Να ΜΗΝ στηρίξουμε την ελπίδα μας στα «αντίμετρα» της κυβέρνησης. Είναι κοροϊδία τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν νέο πιο άγριο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας να επικαλείται την «εξισορρόπηση» του με την προσπάθεια συμψήφισης άλλων μέτρων. Τα «αντίμετρα» είναι το «τυράκι» στη φάκα. Στόχος τους είναι να θολώσουν τα νερά, να κατευνάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Γιατί, ακόμα, αν και όπως εφαρμοστούν θα αποτελούν ψίχουλα μπροστά στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν να υποστεί ο λαός.

Η ελπίδα βρίσκεται στους  αγώνες μας! Οι από πάνω δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με την πάλη μας. Μία κοινή πάλη λαού, εργαζομένων, νεολαίας που θα αποτυπώνεται στο κοινό αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! Να μην μας παρασύρει το κλίμα της αδράνειας, της ηττοπάθειας, του «τα πράγματα δεν αλλάζουν». Στο «ρεαλισμό» του συστήματος να προτάξουμε το ρεαλισμό των αγώνων. Για να χτίσουμε τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει πρέπει να στραφούμε στα συλλογικά μας όργανα, τους Συλλόγους, τις Γενικές Συνελεύσεις. Εμείς οι νεολαίοι, οι φοιτητές να συναντηθούμε στον κοινό αγώνα με τον υπόλοιπο λαό.


Να μαζικοποιήσουμε την απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Μάη!

ΟΛΟΙ στις 10π.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου