Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Η ΠΚΣ τινάζει τις φοιτητικές εκλογές στη σχολή Κινηματογράφου στον αέραΚαταγγέλλουμε απερίφραστα τη στάση της ΠΚΣ-ΚΝΕ κινηματογράφου, στο χθεσινό προεκλογικό Δ.Σ. του συλλόγου. Για άλλη μία φορά, η δύναμη αυτή απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού συλλόγου. Σήμερα 24.05, είναι ημέρα που όλοι οι υπόλοιποι φοιτητικοί σύλλογοι διεξάγουν εκλογές. Την πολιτική ευθύνη για τη μη διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών στο σύλλογο κινηματογράφου την έχει εξ’ ολοκλήρου η ΠΚΣ.
Στο συγκεκριμένο σύλλογο έχουν να πραγματοποιηθούν φοιτητικές εκλογές 2 χρόνια! Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει το σύλλογο σε αποσυγκρότηση, χωρίς να έχει τα απαραίτητα όπλα για να παλέψει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Για πρώτη φορά φέτος συγκεντρώθηκε ο αναγκαίος ελάχιστος αριθμός υποψηφίων για την διεξαγωγή εκλογών (7). Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικός αριθμός ανένταχτων φοιτητών αναγνώρισαν την αναγκαιότητα να «σπάσει» η αδράνεια και να γίνει επιτέλους το πρώτο βήμα με τη συγκρότηση Δ.Σ. και έδρασαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το καταστατικό του συλλόγου αναφέρει «Εκλογικό σύστημα είναι το πλειοψηφικό με κοινό ψηφοδέλτιο». Η τοποθέτηση των Αγωνιστικών Κινήσεων ήταν και παραμένει ξεκάθαρη. Το κοινό ψηφοδέλτιο είναι αποπροσανατολιστικό και αντιδημοκρατικό. Δεν επιτρέπει σε ένα ή περισσότερα άτομα να συγκροτήσουν μία συγκεκριμένη και διακριτή άποψη. Δεν βοηθάει στην ανάδειξη των διαφορετικών πολιτικών απόψεων και ενισχύει τη λογική της προσωπικής και όχι της πολιτικής ψήφου. Με αυτήν την επιχειρηματολογία ζητήσαμε από το απερχόμενο Δ.Σ. και τους ανένταχτους φοιτητές να μας επιτραπεί να κατεβάσουμε το δικό μας ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι προέχει η διεξαγωγή των εκλογών και ότι ο σύλλογος δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί αυτή την αλλαγή, δεχθήκαμε τουλάχιστον κάθε δύναμη να μπορεί να αναγράφει δίπλα στο όνομα των υποψηφίων της και το όνομα του συνδυασμού.

Το βασικό πολιτικό επίδικο που τέθηκε στο συγκεκριμένο σύλλογο δεν ήταν «κοινό ψηφοδέλτιο ή ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό», αλλά αν ο σύλλογος θα μείνει για άλλη μία χρονιά στην αδράνεια ή θα κάνει τα πρώτα βήματα συγκρότησης του. Η ΠΚΣ εκβιαστικά απέσυρε τους υποψηφίους της την τελευταία στιγμή τινάζοντας το προεκλογικό ΔΣ στον αέρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας δεν αποκάλυψε στιγμή ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στις εκλογές σε ενδεχόμενο κοινού ψηφοδελτίου. Κατά συνέπεια, ήταν πλέον αργά για το υπόλοιπο φοιτητικό σώμα να αναστρέψει την ακύρωση των εκλογών. Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνουν οι φοιτητικές εκλογές τη Τετάρτη 24.05.

Διανύουμε μία περίοδο κινηματικής νηνεμίας, με το λαό και τη νεολαία ανοργάνωτους, αποσυγκροτημένους μπροστά στην άγρια επίθεση του συστήματος. Διανύουμε μία περίοδο που λέξεις όπως πάλη, οργάνωση, αγώνας έχουν διαστρεβλωθεί και συκοφαντηθεί από την ανάδειξη της υποτιθέμενης κυβέρνησης της «Αριστεράς». Μία περίοδο που το σύστημα, με την βοήθεια των εκπροσώπων του στα πανεπιστήμια (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, Bloco), προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαλύσει τους συλλόγους και τα μοναδικά όργανα πάλης που έχουμε οι φοιτητές. Μία περίοδο που σε πολλούς συλλόγους «κρέμεται από μία κλωστή» αν θα γίνουν εκλογές ή αν θα τις «σπάσουν» οι διάφορες ομάδες που λειτουργούν παρακρατικά (βλ. ΑΣΟΕΕ). Σε αυτή την περίοδο η ΠΚΣ αποδεικνύεται μέρος του προβλήματος, καθώς αποκλείει έναν σύλλογο από το να συγκροτηθεί.
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τη στάση της ΠΚΣ!

Να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό της ΠΚΣ. Καλούμε όλους τους φοιτητές της κινηματογράφου να αναλάβουν δράση και να συμβάλουν με κάθε τρόπο για να γίνουν οι εκλογές την ερχόμενη Τετάρτη 31.05. Καλούμε τους φοιτητές που επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα για να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να φρενάρει την οργάνωση μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου