Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9, 12:00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

3 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά. Η δολοφονία αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα της φασιστικής πρακτικής του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Μια πρακτική που χαρακτηρίζεται από ξυλοδαρμούς μεταναστών, αριστερών, επιθέσεις σε αντιφασίστες και ανθρώπους οι οποίοι αντιστέκονται και διεκδικούν.
Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποτελούν μια «αντισυστημική» δύναμη, γνωρίζουμε καλά ότι είναι η μαύρη εφεδρεία αυτού του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Ενισχύει την κυρίαρχη πολιτική του συστήματος, όταν προσπαθεί να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο ανάμεσα στον λαό και τους πρόσφυγες, αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπαίτιους για τον ξεριζωμό των προσφύγων και την εξαθλίωση που βιώνει ο λαός μας, ώστε να μας έχει διασπασμένους και αδύναμους, ανήμπορους να διεκδικήσουμε από κοινού μια ζωή με δικαιώματα.Επιδιώκει έτσι, υπηρετώντας το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, να αποπροσανατολίσει το λαϊκό κίνημα από την ανάγκη της κοινής πάλης κόντραστους κοινούς εχθρούς-ιμπεριαλιστές, ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση που φέρνουν.

Μάλιστα, είναι η ίδια η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που υιοθετεί και ακολουθεί άξια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δίνει πάτημα στα φασιστοειδή να εξαπλώσουν τη δολοφονική τους δράση. Πολιτική που χαρακτηρίζεται από τη διαρκή καταπάτηση του Ασύλου, την καταστολή με χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων,τις επιστρατεύσεις απεργών, την κήρυξη απεργιών ως «παράνομες», τις συλλήψεις και καταδίκες λαϊκών αγωνιστών, την αποφυλάκιση του Ρουπακιά τον περασμένο Φλεβάρη και πρόσφατα,την περαιτέρω καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και το συνδικαλισμό που πρόκειται να προωθήσει η κυβέρνηση. Αυτά είναι που συμβάλλουν στην αντιδραστικοποίηση του πολιτικού κλίματος και ανοίγουν χώρο για να ριζώσουν και να εκφραστούν οι φασιστικές απόψεις. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η «θεωρία των δύο άκρων», με την οποία το σύστημα προσπαθεί να εξισώσει ναζισμό-κομμουνισμό, έχοντας ως στόχο να υπονομεύσει τις αριστερές και κομμουνιστικές ιδέες στον λαό και την κοινωνία. Δείγμα αυτής της εκστρατείας συκοφάντησης είναι και οι διώξεις των αγωνιστών της ΑΤΙΚ, με πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας και πληθώρα αντιδημοκρατικών μέσων.

            Μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσαάνοιξε ένας κύκλος, με την πρωτοβουλία του συστήματος, της δίκης της Χρυσής Αυγής. Μαζί με αυτό πληθαίνουν και οι φωνές που θέτουν το ζήτημα μιας πιο «σοβαρής» Χρυσής Αυγής. Αυτές οι διαδικασίες δεν συμβαίνουν επειδή ξαφνικά το σύστημα απέκτησε δημοκρατικά αισθήματα. Εντάσσονται στο πλαίσιο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και προσαρμογής των φασιστών στις εκάστοτε ανάγκες του. Κανένα χτύπημα δεν πρόκειται να επιφέρουν στον φασισμό, ίσα-ίσα, οι «από πάνω» δεν θα πάψουν ποτέ να τον τροφοδοτούν και να τον αξιοποιούν ποικιλοτρόπως.

            Ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης, για τον λαό και τη νεολαία είναι ξεκάθαρο: το φασιστικό φαινόμενο δεν μπορεί να απαντηθεί με όρους νομικούς, παρά μόνο με όρους ταξικής πάλης. Η αντιμετώπιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην επίθεση που προωθούν ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στη χώρα μας. Ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση μέσα από την οργάνωση του στους χώρους δουλειάς και σπουδών, να δυναμώσει τους μαζικούς λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική της εξαθλίωσης και τη φασιστικοποίησης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και την καλύτερη απάντηση στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου