Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αγωνιστικές Κινήσεις Ιατρικής: Η "ευαισθησία" του συστήματος...

          Κοίτα να δεις κάτι πράγματα! Αυτοί που αφήνουν περιφερικά και κεντρικά νοσοκομεία με τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που έχουν τις κλίνες ΜΕΘ κλειστές για να μην μπουν στο ξόδι να προσλάβουν νοσοκομειακό και ιατρικό προσωπικό, που έχουν τους καρκινοπαθείς σε λίστες αναμονής μηνών καθώς δεν προσλαμβάνουν ακτινοθεραπευτές και δε διαμορφώνουν  τις απαραίτητες υποδομές, γεμίζουν «ευαισθησία» για την υγεία του κόσμου. Όταν πρόκειται να πείσουν ότι η λύση έγκειται στον εθελοντισμό, βεβαίως.
            Η ΕΕΦΙΕ λοιπόν μαζί και ο πρόεδρος της σχολής μας, εκφραστής του συστήματος τόσο στην επίθεση στα πανεπιστήμια όσο και στην υγεία, συμφωνούν στις λύσεις που προτείνουν. Ποιες είναι αυτές;

            Μπροστά στις τρομερές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα. Ελλείψεις τόσο στο υλικοτεχνικό κομμάτι (γνωστές οι ελλείψεις ακόμα και σε γάζες!!) όσο και σε προσωπικό. Όλοι αυτοί προτείνουν την εθελοντική εργασία, προτείνουν τα νοσοκομεία να στελεχωθούν από φοιτητές ιατρικής. Βέβαια το πολιτικό κέδρος για το σύστημα είναι διπλό. Από την μία “καλύπτει” αυτές τις ελλείψεις με την λογική του “αδειάζω την μεσόγειο με το κουταλάκι του γλυκού”. Από την άλλη νομιμοποιεί την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Την νομιμοποιεί σε μία περίοδο 3ου μνημονίου και εφαρμογής της κατάργησης κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα του λειτουργήματος, στο όνομα της καλύτερης εκπαίδευσης μας , στο όνομα της συγκέντρωσης ιατρικών εμπειριών. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ίδιο όνομα η επιτροπή διαμόρφωσης του Νέου Προγράμματος Σπουδών, θέλοντας να “καταργήσει” τον εξεταστικοκεντρικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προτείνει τεστάκια, προφορικές εξετάσεις και εβδομαδιαίες εργασίες κ.α..
            Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗ-ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη για ΟΛΟΥΣ, αν θέλουμε αν υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας για ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση, αν θέλουμε να μην δουλεύουμε απλήρωτοι και να μπορούμε να ζούμε από την εργασία μας, οφείλουμε να ορθώσουμε αντιστάσεις και διεκδικήσεις. Αντιστάσεις στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλους τους τομείς τις ζωής. Αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να μην περάσει το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Αντιστάσεις και διεκδικήσεις μέσα από την μαζικοποίηση των συλλογικών μας οργάνων, των Γενικών Συνελεύσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου