Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Οι πόλεμοι και οι βόμβες των ιμπεριαλιστών γεννούν τα καραβάνια των μεταναστών



Τους τελευταίους μήνες όλο και αυξάνονται τα κύματα των προσφύγων που αφήνουν πίσω τους το θάνατο και τις κατεστραμμένες χώρες τους, αναζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη. Δεκάδες νεκρά κορμιά ξεβράζονται στις ακτές, ενώ όσοι καταφέρουν και φτάσουν, στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς τροφή και στέγη περιμένουν τα χαρτιά τους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Έρχονται αντιμέτωποι  με τα κλειστά σύνορα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την καταστολή και όσοι εν τέλει καταφέρουν και φτάσουν στον προορισμό τους θα βιώσουν την καπιταλιστική υπερεκμετάλλευση.

Τα δακρύβρεχτα σχόλια και οι υποκριτικές δηλώσεις  των ΜΜΕ και όλων όσοι υπηρετούν το σάπιο αυτο σύστημα, δεν μπορούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπαίτιους για την κατάσταση αυτή. Οι βομβαρδισμοί και οι χιλιάδες νεκροί στη Μ. Ανατολή φέρουν τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών κρατών, με πρώτους-πρώτους τους  Αμερικάνους, οι οποίοι αφού στήριξαν και χρηματοδότησαν το φασιστικό μόρφωμα του ISIS  για δικούς τους σκοπούς, τώρα με πιστούς συμμάχους τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, ματοκυλούν το λαό της Συρίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, η οποία μάλιστα, συμμετέχει πλέον άμεσα στο «παιχνίδι»  με την εμπλοκή της στις πολεμικές συρράξεις. Αιτία όλων; Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το ποιός θα διεκδικήσει τη μεγαλύτερη σφαίρα επιρροής. Ανταγωνισμοί που εκφράζονται απο άκρη σε άκρη του πλανήτη (βλ. Ουκρανία) και προδιαγράφουν τα πιο σκοτεινά και επικίνδυνα σενάρια για τους λαούς. Όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση, τα πολλαπλά φιλικά χτυπήματα στη πλάτη από αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, τα ανήκουμε στη Δύση, το νέο Μνημόνιο,το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας, αλλά και η αποδοχή εγκατάστασης νέων ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, αποδεικνύουν κάθε στιγμή με τίνος τα συμφέροντα τάσσεται και εξυπηρετεί.
Πάνω σε όλη αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με το κράτος να αρνείται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των προσφύγων και την ταυτόχρονη περιθωριοποίησή τους, έρχονται να πατήσουν φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις, ρίχνοντας το δηλητήριο τους. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα όμως να χωρίσουν. Και αυτό αποδεικνύει η έμπρακτη αλληλεγγύη που έχει εκδηλωθεί υπέρ των προσφύγων. Οι Έλληνες και οι πρόσφυγες έχουν κοινό συμφέρον και κοινό εχθρό. Αυτοί που ματοκυλούν λαούς, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την αφαίμαξη του λαού και της νεολαίας, για το τσάκισμα κάθε λαϊκου και εργατικού δικαιώματος στη χώρα μας και όχι μόνο.
Είναι καθήκον μας σήμερα,ως νεολαία, να  σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων, μακριά από λογικές φιλανθρωπίας που προβάλλονται από την εκκλησία και τις Μ.Κ.Ο, που θέλουν να αποκόψουν το ζήτημα από την πραγματική και πολιτική του διάσταση. Να δηλώσυμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, για τη διεκδίκηση ασύλου, αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και όλων των απαραίτητων εγγράφων, προκειμένου να ταξιδέψουν και να εγκατασταθούν σε όποια χώρα επιθυμούν. Είναι καθήκον των λαών να συγκροτήσουν ένα ισχυρό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα που θα βάλει φραγμό στις ορέξεις του καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος. Γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους δυνάστες τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου