Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ψήφισμα Αγωνιστικών Κινήσεων σχετικά με τη συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες


            H ατέλειωτη τραγωδία των προσφύγων στη Μεσόγειο συνεχίζεται εδώ και μήνες. Ο ξεριζωμός των λαών της Μ. Ανατολής (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ. ά.) από τις χώρες τους οφείλεται στους βάρβαρες επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη (ΗΠΑ, ΕΕ) εναντίον τους.
Οι δήθεν ανθρωπιστικές επιχορηγήσεις της Κομισιόν δεν μπορούν να κατευνάσουν τον πόνο και την οργή. Η υποκρισία του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας περισσεύει. Η δήθεν αριστερή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν ακόμα υπογράψει το 3ο μνημόνιο, είχε δεχτεί την εγκατάσταση νέας βάσης-ορμητήριο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Λίγο καιρό μετά υπέγραψε και το νέο Μνημόνιο-λαιμητόμο των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και σπρώχνει τη νεολαία σε νέα κύματα μετανάστευσης. Η στάση της Ευρώπης και το πραγματικό της πρόσωπο είναι αυτό που κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες, που δρομολογεί σχέδια για βομβαρδισμούς των δουλεμπορικών πλοίων και στηρίζει την ωμή καταστολή των προσφύγων από τη Frontex και τις λιμενικές αρχές των κρατών μελών.
            Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Το κοινό τους συμφέρον βρίσκεται στην ανατροπή της επίθεσης του συστήματος απέναντι τους, στην οικοδόμηση μετώπου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες και στεκόμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους, να οργανώσουν μαζί τον αγώνα τους για την απόκτηση Ασύλου, ταξιδιωτικών εγγράφων και ό, τι άλλο χρειάζονται για να ταξιδέψουν και να εγκατασταθούν σε όποια χώρα επιθυμούν. Η συγκέντρωση υλικού και η αποστολή βοήθειας είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια αυτή. Ο σύλλογος μας κινείται ανεξάρτητα από τις διάφορες ΜΚΟ και εταιρίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τις ίδιες δυνάμεις που βομβαρδίζουν χώρες και γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων. 
Ο σύλλογος φοιτητών ............................ προχωρά σε συγκέντρωση υλικού για  τους πρόσφυγες στις ..../..../.... , ημέρα ....................... , στο χώρο ................................ . Η αποστολή της βοήθειας θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του συλλόγου, χωρίς διαμεσολάβηση τρίτων.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου