Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Για το 16ο camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης

Με μειωμένες μέρες (26 Ιούλη με 2 Αυγούστου) αλλά με πλούσια πολιτική εμπειρία και έντονο προβληματισμό από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε επιτυχώς φέτος το 16ο camping των Αγωνιστικών κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά. Οι περίπου 200 συμμετέχοντες (συναγωνιστές και φίλοι) «ακολουθώντας» το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (πολιτικών και πολιτιστικών) αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στην συλλογική οργάνωση και λειτουργία του camping έφεραν «εις πέρας» με επιτυχία το τρίπτυχο της «Συλλογικότητας-Αυτοοργάνωσης-Αλληλεγγύης».

Οι πολιτικές εκδηλώσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στις 7  αυτές μέρες ήταν επικεντρωμένες σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την νεολαία αλλά και όλο τον λαό. Στις κεντρικές εκδηλώσεις συζητήσαμε για την Αριστερά και το που οδηγεί η λογική του ρεφορμισμού για την κυβερνητική διαχείριση του συστήματος, τόσο με ιστορικά στοιχεία όσο και με βάση τις εξελίξεις στην χώρα μας. Αλλά και για το ζήτημα του συνδικαλισμού, πώς δημιουργήθηκε, τα όρια του και τι είδους συνδικαλισμός πρέπει να φτιαχτεί σήμερα τόσο στο φοιτητικό-μαθητικό όσο και στο εργατικό επίπεδο. Τα φετινά εργαστήρια έπιασαν το επίκαιρο θέμα των προσφύγων, αλλά και την καθιερωμένη συζήτηση για την κατάσταση στα ΤΕΙ αλλά και στα σχολεία.

Στο πολιτιστικό κομμάτι δεν  έλλειψαν τα πάρτι, και το ρεμπέτικο γλέντι με τους «Οφ Αμάν», αλλά και οι εκδρομές για να μπορέσουμε να δούμε την Κεφαλονιά. Αν και «φτωχότερο» σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (και λόγω του περιορισμένου χρόνου) το πολιτιστικό κομμάτι του camping ήρθε να προβάλλει ένα, όσο γίνεται, διαφορετικό τρόπο    διασκέδασης από τον κυρίαρχο, αλλά και να ξεκουράσει τον κόσμο από μια ιδιαίτερα απαιτητική πολιτικά χρονιά.

Και φέτος το camping, μας ενίσχυσε πολιτικά και διεύρυνε τους προβληματισμούς μας για αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα. Ξέρουμε ότι αυτά που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας με την συνέχιση και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης αλλά και τις επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις δεν είναι κάτι εύκολο. Το επόμενο ραντεβού που δίνουμε με όλο τον κόσμο που βρεθήκαμε στο camping, με αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν αλλά και με όλο τον λαό και την νεολαία είναι στους δρόμους, στις σχολές και στα σχολεία για να συμβάλλουμε στην αναγκαία όσο ποτέ δημιουργία εστιών αντίστασης. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και φίλους να ανανεώσουμε την συνάντηση μας στο πανελλαδικό συντονιστικό των Αγωνιστικών Κινήσεων  που θα γίνει το φθινόπωρο.

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σάββατο 15 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου