Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για το όργιο καταστολής στα Προπύλαια



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την καταπάτηση του ασύλου στο χώρο της Πρυτανείας και τον αποκλεισμό της Νομικής, της ΑΣΟΕΕ και του κάτω Πολυτεχνείου από τις δυνάμεις καταστολής, καθώς και το όργιο κρατικής τρομοκρατίας την Τετάρτη 15/4 έξω από τα Προπύλαια με τις απανωτές συλλήψεις διαδηλωτών και πολιτών. Συλλήψεις (και προσαγωγές), οι οποίες  δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή γύρω από το Προπύλαια. Όλο αυτό το όργιο τρομοκρατίας, που φέρνει άρωμα «Φορτσάκη», καλά κρατεί κι ας έφυγαν τα ΜΑΤ από το Σύνταγμα, όπως και τα κάγκελα από τον Άγνωστο Στρατιώτη.


Καθόλου πάντως δεν ξαφνιαστήκαμε από αυτή την εξέλιξη, ούτε από το «πώς πάει συνολικά το πράγμα». Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές, προχωρά ακάθεκτη την ατζέντα της επίθεσης στο λαό, κι ας ντύνει την υποταγή σε ΕΕ και ΗΠΑ «διαπραγμάτευση» και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς «θεσμούς».

Είναι βέβαιο, πως όλες οι λαϊκές κατακτήσεις αποτελούν προϊόν αγώνων και όχι παραχωρήσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση. Με το δικό μας αγώνα λοιπόν μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε τη φασιστικοποίηση και την καταστολή. Κόντρα στο κλίμα αυταπατών και αναμονής, που έχει διαμορφωθεί και κόντρα σε όσους λειτουργούν σαν «ζορό» του κινήματος, πέρα και έξω από αυτό, μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες του, κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο στο λαό. Είτε θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, ως το μοναδικό παράγοντα, ο οποίος μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση, είτε θα εκτονωνόμαστε με κινήσεις απελπισίας, βαφτίζοντας τες μέγιστες επαναστατικές πράξεις. Κινήσεις, που όσο δίκαια αιτήματα κι αν έχουν, δεν έχουν σχέση με το μαζικό κίνημα. Και η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, καθώς και του κουκουλονόμου, μόνο αν γίνουν προϊόν πάλης του ίδιου του λαϊκού κινήματος, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη.

Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στην υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το λαϊκό άσυλο δεν είναι μια «τελειωμένη υπόθεση», όσο κι αν βιάζονται κάποιοι να του βάλουν ταφόπλακα. Δεν χαρίζουμε δικαιώματα και ελευθερίες, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.

ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου