Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση για το 15ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων & Μαθητικής Αντίστασης

Το 15ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης (30 Ιουλίου -8 Αυγούστου στη Νάξο), ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η φετινή συμμετοχή συναγωνιστών και φίλων ήταν ιδιαίτερα πλατιά, ξεπερνώντας τους 270 συμμετέχοντες, ενώ όπως κάθε  χρόνο, το πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η συλλογική λειτουργία και οργάνωση του κάμπινγκ έφερε στη ζωή το τρίπτυχο "Αυτοοργάνωση-Συλλογικότητα-Αλληλεγγύη", ενώ, παράλληλα, μας ενίσχυσε πολιτικά και ιδεολογικά απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής που διανύουμε. Μεγάλο υπήρξε το φετινό εύρος θεματικών εκδηλώσεων σχετικά με: τις διεθνείς εξελίξεις, την εκπαίδευση, τις προοπτικές των κινημάτων, το φασισμό, την παρέμβαση σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και ΤΕΙ, τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό, καθώς και ζητήματα φιλοσοφίας σε σχέση με τη μαοϊκή συμβολή στο διαλεκτικό υλισμό.


Μεταξύ των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, αξίζει να μνημονεύσουμε τη συναυλία και τη λαϊκή-ρεμπέτικη μουσική βραδιά, και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα συγκροτήματα "WHAT THE FUNK", "ROAD DUCK", "ΕΡΜΗΤΕΣ" αλλά και τους υπόλοιπους μουσικούς, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές από την Αυστρία και την Τουρκία τόσο για τη συμβολή τους με τοποθετήσεις στις πολιτικές εκδηλώσεις, όσο και για την ενεργό συμμετοχή τους στην καθημερινή οργάνωση του κάμπινγκ και ελπίζουμε αυτή η καλή παράδοση να διατηρηθεί ώστε το camping να συνεχίσει να αποτελεί πεδίο συνάντησης και διεθνούς πολιτικής επαφής.

Ευχαριστούμε τους απεργούς της COCA COLA 3που μας τίμησαν με την παρουσία τους μέσα στον μακρύ τους αγώνα (πάνω από 320 μέρες)  ενάντια στις απολύσεις και το λουκέτο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό τους.

Το φετινό camping μας αφήνει σημαντική παρακαταθήκη για μια μάχιμη επιστροφή σε σχολές και σχολεία. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας από Σεπτέμβρη, με την κυβέρνηση αποφασισμένη να  πυροδοτήσει εξελίξεις φωτιά στην παιδεία (διαγραφές φοιτητών, "νέο σχολείο") -και όχι μόνο- και τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ να περιπλέκουν τους λαούς όλο και πιο βαθιά στο εύφλεκτο διεθνές πεδίο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας λοιπόν στους δρόμους, στον αγώνα ώστε να γίνουν οι σχολές και τα σχολεία μας εστίες αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που αντιμετωπίζουμε και καλούμε συναγωνιστές και φίλους σε εκ νέου συνάντηση μας στο Πανελλαδικό Συντονιστικό των Αγωνιστικών Κινήσεων το φθινόπωρο.
Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Τρίτη 19 Αυγούστου 2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου